Home>>Easy Catalan>>6: Quines fites hem aconseguit?
Easy CatalanPòdcast

6: Quines fites hem aconseguit?

La comunitat d’Easy Catalan no para de créixer, cosa que ens fa molt contents, i aprofitem l’avinentesa per a parlar de coses que de mica en mica van avançant i ens porten cap a un futur millor, alhora que ens fan un present més agradable.


Notes del programa

L’expressió de la setmana

1a) fer tirar endavant (alguna cosa) (‘fer avançar alguna cosa’, ‘portar una cosa a bon terme’)
Exemple: “Per fer tirar endavant el negoci, cal treballar de valent!”

1b) tirar endavant (‘sortir-se’n’, ‘superar una situació’)
Exemple: “No patiu: malgrat la crisi, tirarem endavant.”

2) marejar la perdiu (‘perdre intencionadament el temps per demorar la resolució d’un problema’)
Exemple: “En lloc d’arribar a acords, molts polítics només fan que marejar la perdiu constantment.”

3) Refrany de mica en mica s’omple la pica (‘l’acció lenta però insistent arriba a tenir grans resultats’)

4) Cal no abandonar mai la tasca ni l’esperança – Pompeu Fabra


Easy Catalan recomana

Transcripció

Andreu:
[0:13] Iep!

Sílvia:
[0:14] Hola! Què tal, Andreu?

Andreu:
[0:17] Hola! Molt bé, i tu?

Sílvia:
[0:18] Molt bé, molt bé! [Què m’expliques?] Doncs mira, aquí, començant la setmana. (Bé), gairebé acabant-la, ja.

Andreu:
[0:25] Sí, més aviat acabant-la. Avui és divendres… Començant el cap de setmana. No la setmana, sinó el cap de setmana.

Sílvia:
[0:33] Però és que fa il•lusió, el cap de setmana, no?

Andreu:
[0:36] Sí! Sí, sí. A veure, avui tenim moltes coses per comentar. Per tant, anem al gra directament. Primer de tot volíem explicar que Easy Catalan creix.

Sílvia:
[0:48] Ueee!

Andreu:
[0:49] Sí, és a dir, que el projecte va creixent, hem arribat als 4.000 subscriptors a YouTube, els hem superat, hem superat també la xifra de 40 membres a Patreon… Una altra cosa superimportant és que el Joan ja es comença a dedicar plenament a Easy Catalan. Per tant, bé, això és un petit pas per la… Com era allò? Un petit pas per Easy Catalan, un gran pas pel Joan o…?

Sílvia:
[1:19] Sí, exacte.

Andreu:
[1:22] No, però per Easy Catalan també és un gran pas.

Sílvia:
[1:24] Exacte, sí! Oi tant, o sigui, ja us podeu imaginar que si una persona dedica tot el seu temps a Easy Catalan, vol dir que aviat començareu a veure que publiquem molt més sovint, que hi ha molts més avantatges, que totes les coses estan molt millor, molt més ben pensades i que tothom estarà més feliç segur.

Andreu:
[1:44] És que, clar, hem de recordar que, aquí, tots els membres de l’equip hem col•laborat en el projecte de manera voluntària en el nostre temps lliure, o sigui, tots tenim la nostra feina o els nostres estudis, i ara el Joan ha estat el primer que ha decidit dedicar-se plenament al projecte.

Sílvia:
[2:01] Exacte, així que des d’aquí li enviem una forta abraçada, al Joan, per tota la feina que estarà fent aquests dies.

Andreu:
[2:07] Molts ànims, Joan! I et volem aquí, al podcast, un dia perquè et sentin els nostres oients.

Sílvia:
[2:12] Exacte. Doncs una de les coses que podreu veure ben aviat els membres de Patreon és els exercicis.

Andreu:
[2:20] De fet, a hores d’ara ja podem dir que estan publicats els exercicis del vídeo del ioga. Són uns exercicis en què hi ha una part de vocabulari, una part de gramàtica, una part d’exercicis i finalment un apartat de mots encreuats.

Sílvia:
[2:34] I al final de tot del document hi han totes les solucions, de forma que els exercicis es poden fer de manera totalment individual, cadascú a casa seva.

Andreu:
[2:43] Exacte. A més a més, ara estem preparant una classificació dels vídeos a YouTube per nivells. Per nivells inicials, intermedis i avançats. Ara mateix ja tenim algunes classificacions i algunes llistes de reproducció, però no per nivells encara. Per tant, ben aviat això també ho tindreu disponible i podreu seleccionar els vídeos més fàcilment segons el vostre nivell.

Sílvia:
[3:07] Exacte. Que si arribeu el canal de YouTube d’Easy Catalan, pugueu anar directament a la llista de reproducció que s’escau amb el vostre nivell de català.

Andreu:
[3:16] I ara mateix les classificacions que hi ha, les llistes que hi ha, són: vídeos Super Easy, vídeos d’entrevistes, també tenim una llista de cançons, una llista reproducció de música en català, en què hi podeu trobar molts grups dels diversos territoris de parla catalana.

Sílvia:
[3:34] Hi ha una llista de reproducció que són totes les col•laboracions. Això significa que allà hi han tots els vídeos en què hem col•laborat, siguin de qui siguin, i també hi ha una llista de reproducció que són tots els vídeos d’Easy Catalan, perquè n’hi ha que són en el canal de YouTube d’Easy Languages i n’hi ha que són en el canal de YouTube d’Easy Catalan.

Andreu:
[3:53] Exacte. I a més a més, ara, recentment, hem fet una crida per les xarxes per cercar més persones que vulguin col•laborar amb nosaltres, i entre d’altres, doncs hem fet una crida a gent que pugui traduir, que pugui entrevistar al carrer per fer nous vídeos d’entrevistes i jo vull fer una crida personal perquè ens falten també revisors o correctors de català. Per tant, si sou filòlegs, els que ens esteu escoltant, o teniu formació en correcció o revisió de textos, això ens aniria molt bé i les portes són obertes si voleu col•laborar amb nosaltres.

[…]

Amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *