Home>>Easy Catalan>>Quins són els problemes de la nostra societat?| Easy Catalan 94
Easy CatalanVídeos

Quins són els problemes de la nostra societat?| Easy Catalan 94

En aquest vídeo els estudiants de la Universitat Autònoma de Barcelona ens parlen dels problemes que creuen que hi ha a la societat catalana actual. Els que els toquen més de prop són la dificultat per accedir a l’habitatge, a causa de l’increment dels lloguers, i la manca de llocs de treball, que els complica l’entrada al món laboral i, en conseqüència, l’emancipació. 

També ens parlen de la necessitat d’abaratir costos davant de la imperant inflació, d’un canvi climàtic que no deixa d’agreujar-se i amenaça la supervivència del planeta i de les desigualtats socials, cada vegada més evidents, que pronostiquen, entre d’altres coses, la desaparició de la classe mitjana. Tots semblen coincidir en l’evidència que cal un canvi de paradigma en les polítiques governamentals, especialment destaquen que cal una millor gestió dels pressupostos i dels recursos. Proposen solucions per millorar les condicions laborals, fer més inversions en educació i investigació, i un replantejament de les polítiques empresarials i comercials, com ara, incentivar la producció i el consum de productes nacionals per reduir els costos d’importació.

Tot aquest reguitzell de problemàtiques arriba al clímax al final del vídeo, quan els fem la pregunta estrella: “si tinguessis el president del govern a davant, què li diries?”, però aquesta ja no us l’explico i us deixo que mireu el vídeo per descobrir-ho!

Quins problemes hi ha als vostres països? Tenim alguna cosa en comú? I, el més important, què li diríeu al president del vostre govern? Expliqueu-nos-ho als comentaris! 

1 (1)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *