Home>>Easy Catalan>>45: Què és la castanyada?
Easy CatalanPòdcast

45: Què és la castanyada?

Notes del programa

La tardor és arribada i els catalans ja ens hem desenfrenat menjant castanyes, moniatos i panellets. Bogeria absoluta! En aquest episodi parlem de la castanyada i de com celebrem aquesta tradició. Som-hi!

 
Transcripció

Andreu:
[0:16] Hola, Sílvia!

Sílvia:
[0:17] Hola, Andreu! [Què tal?] Bé, molt bé.

Andreu:
[0:21] És temps de castanyes!

Sílvia:
[0:22] Oi, sí, ja és la tardor. No sé si has anat a passejar cap dia pel bosc, però les ()blades ja han començat a agafar el color taronja…

Andreu:
[0:32] Bé, jo tinc pocs boscos a prop, però sí que tinc el Park Güell a prop de casa, que hi vaig sovint, últimament hi vaig a córrer i a passejar el gos, perquè per als veïns de la ciutat és d’accés gratuït. Sí, està molt bé, ho és a les primeres hores del matí i al vespre. I està molt bé, perquè hi ha menys gent, s’hi pot passejar amb tranquil·litat i… i les vistes des d’allà són… són molt boniques. A part, que el parc en si també és molt bonic.

Sílvia:
[0:58] Clar. Doncs és el temps d’ideal, sí, el temps ideal per anar a passejar, per anar al bosc… No només a les fagedes, no?, que sembla que tothom hagi d’anar a la fageda a la tardor. Les fagedes també són boniques a l’estiu, per exemple, quan tenen aquell verd a la primavera, aquell verd tan intens. Però qualsevol bosc, a la tardor, és bonic.

Andreu:
[1:15] La Fageda d’en Jordà.

Sílvia:
[1:17] Aquesta és la típica, però n’hi ha moltíssimes, de fagedes, a Catalunya.

Andreu:
[1:20] Sí. Una fageda és un bosc de fajos, seria el plural de faig.

Sílvia:
[1:25] De faigs, sí.

Andreu:
[1:27] De faigs, faigs, que són uns arbres de fulla caduca… bé, en fi, uns boscos molt bonics. La qüestió, que ja ha sigut Tots Sants, hem publicat diversos vídeos, últimament, per exemple el de Quin menjar odies?

Sílvia:
[1:42] Exacte. Aquest vídeo el vam gravar a Girona amb el Matthew, va ser molt divertit i el vídeo també ha quedat molt… molt guai, molt divertit. Però, Andreu, tu quin és el menjar que odies?

[…]

1 (1)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *