Home>>Easy Catalan>>25: En Joan ens porta novetats!
Easy CatalanPòdcast

25: En Joan ens porta novetats!

Notes del programa

El 24 de febrer de 2021 publicàvem el tràiler del podcast, i un any després tenim tanta energia o més per continuar endavant. Avui hem convidat en Joan perquè ens expliqui algunes de les novetats més destacades i també què fa ell en el seu dia a dia a Easy Catalan. Som-hi!

L’expressió de la setmana

  • Via fora! (crit d’alarma utilitzat antigament perquè la gent es reunís per defensar-se en cas d’atac) (Rodamots) (Viquipèdia)
  • El que ve del néixer augmenta al créixer (‘els defectes personals augmenten amb l’edat’)
  •  

Transcripció

Andreu:
[0:31] Bon dia, Sílvia!

Sílvia:
[0:32] Bon dia! Com estàs?

Andreu:
[0:34] Jo bé! Com estàs tu?

Sílvia:
[0:36] Millor, millor! Estem… (bé), aquests dies hem passat el covid a casa i ara ja estem recuperant-nos tots.

Andreu:
[0:42] Hostiii! L’heu passat tots?

Sílvia:
[0:46] Tots. No s’ha deixat ningú.

Andreu:
[0:48] Bé, mira, al final, doncs… una cosa feta, no? L’hem d’acabar passant tots, així que… Hi ha gent que ho diu, no? “A veure si el passo ja i ja m’ho trec de sobre”, no? “I així ja estic encara més immunitzat”.

Sílvia:
[1:01] Sí, clar. Sí, doncs ara ja està, ara ja està. I tu, com han anat aquests últims dies?

Andreu:
[1:08] Doncs bé, amb molta feina, com en els últims mesos, i molts calçots! [Ah, sí?] Sí, he fet unes tres calçotades, ja.

Sílvia:
[1:16] Uau!

Andreu:
[1:17] Això és més de la meva mitjana, perquè en solc fer una o dues a l’any. Per tant, tres ja en són moltes i crec que n’hi haurà una quarta.

Sílvia:
[1:26] Molt bé!

Andreu:
[1:27] Però no és cap problema, perquè a mi els calçots m’agraden molt i mai n’hi ha massa. Vosaltres n’heu fet alguna?

Sílvia:
[1:35] No, doncs nosaltres aquí a casa normalment en fem potser a una o dues vegades i… i ja està. I bé, abans de la pandèmia sí que anàvem a fer una calçotada amb la família del Joan i una calçotada amb els amics, però des () que hi ha la pandèmia no… no en fem cap més.

Andreu:
[1:53] Quina llàstima. Bé, doncs jo crec que haurem de fer una altra calçotada també amb l’equip d’Easy Catalan per… per celebrar una cosa que hem celebrat fa poc, no?, que són els 10.000 seguidors a Instagram.

Sílvia:
[2:06] Sí! Ueeee! És que ha sigut molt ràpid, eh? Ha sigut molt ràpid arribar aquesta xifra, vull dir, durant les últimes setmanes hi ha hagut un bum molt gran a Instagram, de seguidors, i ja som més de 10.000, i és… és al•lucinant.

Andreu:
[2:24] És una passada com han crescut últimament. Sobretot potser és per les publicacions de Fuig dels parèntesis…?

Sílvia:
[2:30] Sí. Sí, sobretot per això. Estan agradat moltíssim. Aquestes publicacions estan arribant a un públic més nadiu, a catalanoparlants, i com que (són) unes publicacions que agraden molt i que la gent clica molt el cor o el comenta algú altre i tot això, doncs… Instagram ho va vist i ens ha promocionat molt i hem crescut molt ràpid!

Andreu:
[2:54] Sí, sí. Per qui no tingui Instagram o no ens hi segueixi, aquestes publicacions són unes publicacions en què mostrem una paraula que es diu habitualment, o que hi ha molta gent que la diu, però que no és correcta perquè no és catalana, i donem l’alternativa en català, no? L’alternativa que apareix en els diccionaris o que és més… diguem… autèntica i habitual en català. I es titulen Fuig dels parèntesis perquè els parèntesis són la manera com marquem les correccions en els vídeos del nostre canal, no?

[…]

Amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *