Home>>Easy Catalan>>Per què els americans aprenen català? | Easy Catalan 35
Easy CatalanVídeos

Per què els americans aprenen català? | Easy Catalan 35

Sabíeu que hi ha molts membres de la comunitat d’Easy Catalan que són dels Estats Units? En aquest vídeo preguntem a persones d’aquest país per què van decidir aprendre el català i quines són les seves paraules i tradicions catalanes que més els agraden o sorprenen.

Sempre que conec persones de països llunyans que no tenen una connexió directa o familiar amb els Països Catalans que estan aprenent la nostra llengua em faig la mateixa pregunta que planteja la Sílvia en el vídeo. Potser més encara, fins i tot, quan parlem dels estatunidencs, ja que la seva llengua i la seva cultura estan tan globalitzades que no necessiten fer gaire esforç a l’hora de viatjar perquè els entenguin.

Així doncs, em sembla sorprenent que s’interessin per una cultura i una llengua com la catalana, que és molt més petita en nombre de parlants. Com podeu veure en el vídeo, molts d’ells hi han arribat a través de la música, però sobretot a partir de viatjar o viure a Catalunya. Malgrat que tothom coneix de l’existència del castellà i fins i tot el parla, la majoria desconeixien l’existència del català abans de visitar-nos. I quan el van descobrir, se’n van enamorar!

No us perdeu aquestes històries tan boniques dels aprenents de català dels Estats Units!

Amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *