Home>>Easy Catalan>>63: Què són els calçots?
Easy CatalanPòdcast

63: Què són els calçots?

Notes del programa

La salsa romesco i la salsa de calçots són el mateix? Cal fer servir guants i pitet? Com és una autèntica calçotada? Avui us expliquem en què consisteix i què és, per nosaltres, el millor i el pitjor d’aquest esdeveniment social i gastronòmic català. Som-hi!

Taller de llengua

Parlem de les partícules de negació no, pas, gaire i gens.

Transcripció

Sílvia:
[0:17] [Bon dia, Sílvia!] Bon dia!

Andreu:
[0:18] Com estàs?

Sílvia:
[0:19] Molt bé. I tu, Andreu?

Andreu:
[0:20] Molt bé. Content que ja siguem a l’abril.

Sílvia:
[0:22] Sí, fa molt més bon temps… A més a més, ara ja tenim una hora més…

Andreu:
[0:27] Sí, i aquest mes de març han passat moltes coses. Hem tingut molta activitat, molts projectes, i ha estat molt bé, però saps quan tens moltes coses a la ment, moltes coses en curs, i tens ganes de… de deixar-les ja fetes, que hagin passat?

Sílvia:
[0:45] Però és que saps què passa? Que jo crec que cada mes tindrem coses per fer, llavors…

Andreu:
[0:48] No, sí, sí, això… és clar, però… però aquest mes de març ha sigut força intens. Bé, abans de… d’explicar una de les coses que vam fer el mes passat, deixa’m que et posi un dels missatges que hem rebut d’àudio. En aquest cas, és de l’Ariel.

Ariel:
[1:07] Hola, Sílvia, hola, Andreu, bon dia, el meu nom és Ariel, soc cubà, visc als Estats Units (des de) fa 28 anys i vaig començar a estudiar la llengua catal(ana) fa 5 mesos. La raó per la qual vaig començar a estudiar la llengua catal(ana) és perquè una part de la meva família viu a Catalunya i… (doncs) res, que la primera vegada que vaig visitar-los em vaig enamorar de la ciutat de Barcelona, que penso que és molt bonica, de la gent, gent molt bonica, i, per descomptat, de la llengua catal(ana), que no sé per què, però m’agrada moltíssim(). Volia donar-los les gràcies, no solament a l’Andreu i a la Sílvia per la feina meravellosa que fan, (sinó) també a tot l’equip d’Easy Catalan, perquè, en la meva opinió, és el pòdcast… el millor pòdcast per aprendre una llengua… una llengua nova en Spotify. Una altra vegada…

Andreu:
[2:05] Bé, l’àudio es va quedar tallat aquí, però bé, carai, moltes gràcies, Ariel. 5 mesos aprenent el català!

Sílvia:
[2:12] Sí… I moltíssimes gràcies pel que dius!

Andreu:
[2:14] I tant! No sabem si és el millor pòdcast per aprendre català, però en qualsevol cas ho fem amb tot… el millor que sabem.

Sílvia:
[2:23] Sí, això segur, això segur.

Andreu:
[2:25] Tan bé com podem, sense ser professionals de l’audiovisual, però intentem posar-hi tot l’esforç per fer un… al final, un recurs que us serveixi per això, per aprendre el català.

[…]

 

 

1 (1)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *