Home>>Easy Catalan>>Què pensen els catalans dels americans | Easy Catalan 30
Easy CatalanVídeos

Què pensen els catalans dels americans | Easy Catalan 30

Aquest és un vídeo molt especial perquè… és el primer vídeo del Matthew amb Easy Catalan! Segur que, a hores d’ara, ja el coneixeu. És aquest noi tan alt que parla un català boníssim amb accent americà. Què millor, doncs, que estrenar-se preguntant als catalans què pensen de la gent del seu país?

Després de veure el vídeo, he de dir que m’ha sorprès. Pensava que potser hi hauria més reaccions negatives pel que fa a la concepció que tenen els catalans dels habitants dels Estats Units. Malgrat que sí que es critiquen coses, com ara la manca de limitacions en la tinença d’armes, m’ha semblat que la majoria d’entrevistats miraven de no generalitzar perquè tenen clar que es tracta d’un país enorme amb moltíssims contrastos.

El que sí que és clar és que els catalans coneixem més dades i fets dels Estats Units que, potser, de molts altres països del món. M’imagino que això es deu al fet que, com diu un dels participants, són l’epicentre cultural d’Occident. Com que veiem tantes pel·lícules i sèries produïdes allà, penso que tenim una idea prou encertada de molts trets culturals i de com viuen els americans. De fet, així ho corroboren alguns dels comentaris del vídeo al YouTube!

El que és bonic és que, tot i que el nostre és un territori tan petit en comparació, hi hagi persones com el Matthew que s’interessin per la nostra llengua i la nostra cultura. Si t’hi pares a pensar, només l’àrea metropolitana de Chicago, d’on és ell, té tants habitants com parlants té el català (10 milions)! És una bogeria, la diferència! I tot i això, els intercanvis culturals que podem fer entre americans i catalans són possibles i, en la meva opinió, enriquidors.

Amb el suport del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *