Home>>Easy Catalan>>Què mengeu? El vocabulari que has de conèixer | Super Easy Catalan 18
Easy CatalanVídeos

Què mengeu? El vocabulari que has de conèixer | Super Easy Catalan 18

En aquest nou Super Easy parlem d’un dels temes preferits dels catalans: el menjar. No és pas la primera vegada, és clar. En altres vídeos hem parlat dels menjars que odien els catalans, de rutines alimentàries, de receptes de plats tradicionals… El que hem volgut fer amb aquest vídeo és recapitular i començar pel principi, revisant les paraules més bàsiques relacionades amb els àpats i el menjar.
 
Un dels temes que més confusió pot portar als nous parlants que es moguin per diferents llocs dels Països Catalans és la diferència entre els noms dels àpats:

L’esmorzar és el primer àpat del dia, que també es pot dir berenar a Mallorca i a Menorca. Al País Valencià, de l’àpat lleuger de les primeres hores del dia en diuen desdejuni, i de l’àpat més contundent de mig matí en diuen esmorzar.

L’àpat del migdia és el dinar. De mitjana, els catalans solem dinar més tard que en altres països europeus. Dinem entre les 13:00 i les 15:30 h. Acostuma a ser l’àpat més contundent del dia.

A la tarda, podem fer un àpat lleuger anomenat berenar, o bereneta a Menorca.

L’àpat que es fa a partir del vespre i a les primeres hores de la nit és el sopar. Com en el cas del dinar, també sopem més tard que la majoria d’europeus, entre les 20:00 i les 22:30 h.

Hi ha un àpat opcional, que fem de vegades, quan anem a dormir tard o sopem molt aviat, que és el ressopó. És un àpat molt lleuger que és posterior al sopar i se sol fer a partir de la mitjanit.

Bon profit!

1 (1)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *