Home>>Easy Catalan>>Com sonen les lletres catalanes? | Super Easy Catalan 27
Easy CatalanVídeos

Com sonen les lletres catalanes? | Super Easy Catalan 27

Ara feia dies que no publicàvem cap Super Easy dedicat a aquelles persones que comenceu a aprendre la llengua, però com veieu no ens hem oblidat de vosaltres! 

En aquest vídeo us mostrem quins sons tenen les diferents lletres de l’alfabet. Vam creure necessari fer un vídeo d’aquest estil perquè en català les vocals sonen de diferents maneres i algunes lletres també, i això pot ser un embolic quan es comença a aprendre l’idioma. A més a més… els sons també varien segons el territori on es parla la llengua. Per tot això, esperem que aquest vídeo us sigui d’utilitat. 

Per altra banda, aquest vídeo és molt especial per a mi perquè, a diferència dels vídeos on entrevistem la gent del carrer, aquest vídeo era guionat i aquest ha estat el primer guió que he escrit i, a la vegada, escenificat per a Easy Catalan. Val a dir que, fruit de la posada en escena, el guió inicial va patir diferents canvis que l’han millorat.

El vídeo ha estat gravat a Viladomiu Vell, per qui no el conegui és un petit poblet a prop de Berga. El dia de la gravació va ser d’allò més divertit! Malgrat la pressió d’haver de gravar un gag per a cada lletra de l’abecedari en un sol dia, les bromes i els riures constants van fer que el dia i la gravació passessin d’allò més ràpid. 

Des d’aquí vull donar les gràcies especialment a l’Andreu, que a banda de venir des de Barcelona i fer molts quilòmetres en un diumenge, li va tocar interpretar el paper del lingüista perepunyetes. Val a dir que malgrat que ho va fer la mar de bé, perquè hi té la mà trencada, és un noi molt sensible i no li agrada massa això d’haver de renyar a tothom pel bé de la llengua. Així que aquí queda escrit, Andreu, prometo ser més amable amb tu en els pròxims guions. 

Només em queda desitjar que mireu el vídeo, aprengueu català i us ho passeu tan bé com nosaltres! Una forta abraçada a tothom, especialment al Joan, la Sílvia i l’Andreu!

1 (1)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *