Home>>Easy Catalan>>Com funciona el “passat perifràstic”? | Super Easy Catalan 29
Easy CatalanVídeos

Com funciona el “passat perifràstic”? | Super Easy Catalan 29

Sabeu qui va ser Mercè Rodoreda, Pau Casals o Antoni Gaudí? Al vídeo d’avui us expliquem qui van ser i, de passada, aprenem com funciona el temps verbal del passat perifràstic! 

 

Si fa poc que esteu aprenent català o senzillament teniu dubtes amb els temps verbals, aquest vídeo és per a vosaltres, doncs està pensat perquè pugueu repassar com es forma aquest temps verbal en concret i, al mateix temps, pugueu practicar com fer-lo servir amb els exemples dels entrevistats, esperem que us sigui útil!

 

El vídeo està gravat a Manresa i la veritat és que aquell dia ens va passar una mica de tot. Tot i que al vídeo no es veu, la plaça Sant Domènec i el passeig Pere III, els punts neuràlgics de Manresa, eren plens de parades perquè feien l’ExpoBages, una fira anual de referència per a la Catalunya Central on diferents empreses del territori comparteixen els seus negocis amb els ciutadans. Per aquest motiu, al Joan li va costar molt trobar aparcament i va arribar tard. 

 

Per tant, vam començar les entrevistes més tard del que tenim previst. Per sort, vam trobar uns entrevistats molt macos i simpàtics que van fer que de seguida enllestíssim la gravació. L’anècdota estrella del matí va ser, com veureu al vídeo, que a mitja entrevista vaig reconèixer a una de les persones que vam entrevistar i em vaig adonar que era la Fina, la meva professora de Ciències Socials de l’ESO i també d’Història de l’Art a Batxillerat. Tinc molt bons records de la Fina, especialment perquè amb ella vam fer un viatge a Roma durant el batxillerat social-humanístic que va ser d’allò més interessant!

 

Bé, el dia anava molt bé, però es va fer l’hora de dinar i vam decidir deixar per a la tarda la resta de les gravacions. Error! A la tarda, tot el bon temps que ens havia fet durant el matí es va esfumar i, de sobte, van començar a aparèixer uns núvols que feien perillar la càmera i el micro. Així que ens vam afanyar tant com vam poder, però la veritat és que vam acabar de gravar les explicacions sobre el passat perifràstic que començaven a caure gotes i a aixecar-se el vent característic de tempesta. Per sort, el Joan ha sabut dissimular molt bé la llum quan ha editat el vídeo i no es nota res!

 

En fi, com veieu, va ser un dia d’allò més emocionant! I bé, tornant al passat perifràstic, ens podeu explicar qui va ser algun personatge històric del vostre país als comentaris?


1 (1)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *