Home>>Easy Catalan>>89: Els nostres referents
Easy CatalanPòdcast

89: Els nostres referents

Notes del programa

En aquest episodi comentem quines han estat aquelles persones o figures que hem admirat, que ens han inspirat, en què ens hem emmirallat. I també us parlem d’una altra novetat del projecte, el joc Llengut!

Tema del dia

Bonus

Fem un miniconcurs amb preguntes de @eljocllengut.

Transcripció

Andreu:
[0:18] [Hola, Andreu!] Hola, Sílvia! Com estàs?

Sílvia:
[0:19] Molt bé, i tu?

Andreu:
[0:21] Molt bé. Últimament, una mica amb les emocions a flor de pell, amb tantes coses que passen, no sé, coses bones, positives, però molt intenses, no?, i no sé en el teu cas, però moltes emocions, aquests dies. [Sí.] I parlant d’emocions, volia comentar un… una resposta que vam rebre per Telegram al vídeo que vam fer sobre l’amistat. Aquell vídeo que vau fer amb el Joan, no?

Sílvia:
[0:43] Ah! Sí, a Solsona!

Andreu:
[0:44] A Solsona, que vau preguntar a la gent què és l’amistat. Doncs vam rebre una resposta que m’ha agradat molt. És del Henrik, des de Dinamarca, i diu això: “L’explicació simple: un bon amic et dona suport quan ho necessites. Tal com la pinya dona suport al castell”. Aquí cal apuntar que el Henrik és membre de la colla castellera de Copenhagen.

Sílvia:
[1:09] Molt bé.

Andreu:
[1:10] I l’explicació més complexa. Diu: “Per mi, l’amistat no és una cosa constant, sinó més aviat fluctuant. A vegades parlem cada dia i d’altres vegades molt poc, potser sense mantenir cap contacte durant setmanes. Però sempre que ens veiem, tornem a ser amics com la primera vegada”. Diu: “És una cosa que he descobert ara que tinc molts amics de fora i que no puc visitar agafant la bici. I em sembla que és una cosa bonica”. No?

Sílvia:
[1:33] Sí, jo crec que és una explicació, una definició molt… molt encertada.

Andreu:
[1:40] Doncs sí, i molt d’acord amb això de que les amistats evolucionen, no?, que són coses que fluctuen i que hi ha moments més… de més contacte, moments de més distància… No? [Sí.] Doncs moltes gràcies, Henrik, pel teu comentari. Per qui no ho sàpiga, tenim aquest canal de Telegram on compartim totes les publicacions, tant dels vídeos com dels episodis del pòdcast, i podeu deixar-hi, doncs, notes de veu, o textos, o fins i tot compartir fotos… El que us vingui de gust. D’acord?

Sílvia:
[2:09] Molt bé.

Andreu:
[2:10] I abans d’entrar en el tema del dia, avui volíem parlar també d’una altra novetat de… [Una més!] Una més! Una altra novetat. I aquesta és un joc que hem fet o, diguéssim, que des d’Easy Catalan l’estem promovent, que es diu Llengut. Llengut és un adjectiu i vol dir ‘que té molta llengua’. O sigui, la definició és ‘que té molta llengua’, no? I aquest és el nom…

Sílvia:
[2:37] Què és això del joc del Llengut?

[…]

Amb el suport del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *