Home>>Easy Catalan>>39: Què acostumes a beure?
Easy CatalanPòdcast

39: Què acostumes a beure?

Notes del programa

Encara immersos en dies de calor, avui parlem de les begudes. Què bevem en el dia a dia? Ens agraden les infusions o som més de refrescos? Com prenem el cafè? Consumim alcohol? En quines ocasions? Som-hi!

 

Tema del dia: les begudes

 

Les vostres preguntes

Com es pronuncien els verbs com prendre? La primera erra sona?

  •  

Transcripció

Sílvia:
[0:16] Andreu! [Ei, Sílvia!] Què, com anem?

Andreu:
[0:17] Molt bé, molt bé, ja descansat, després de l’excursió a Perpinyà, que… jo no sé tu, però jo la setmana següent estava fet caldo.

Sílvia:
[0:29] Sí, jo també vaig tornar molt cansada, i me’n recordo que el dia següent, com que ja era el primer dia de vacances meu, vaig estar dormint fins a les nou del dematí, i el Joan estava així com: “Però per què no t’aixeques, ja? Dormilega!”.

Andreu:
[0:43] Les nou del matí encara està bé, no és molt tard.

Sílvia:
[0:48] No, no és molt tard. El que passa és que normalment em llevo a les set, i llavors la diferència, doncs sí, va de dues hores. Llavors, sí.

Andreu:
[0:57] I el Matthew també va ser molt intel·ligent i es va demanar el dia lliure, el dilluns, just després de l’excursió, perquè sabia que estaria cansat, no? Per tant, aquí…

Sílvia:
[1:07] Sí. Bé, per a tots aquells que no ho sapigueu, ens en vam anar el Matthew, la Sònia, l’Andreu, el Joan i jo a Perpinyà, Perpinyà és una ciutat que està situada al sud de França, és la capital de la Catalunya Nord, i ens en vam anar allà a gravar dos vídeos d’entrevistes al carrer. I la intenció era trobar gent que parlés català pel carrer, però sabem que és un… la situació del català allà és una mica complicada, no hi ha gaire gent que el parli, i anàvem una mica com amb aquesta por de… a veure si no trobarem prou gent, no?, però…

[…]

Amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *