Home>>Easy Catalan>>Casa nostra és casa vostra | Super Easy Catalan 14
Easy CatalanVídeos

Casa nostra és casa vostra | Super Easy Catalan 14

Seguim amb la sèrie Super Easy Catalan per aprendre els fonaments de la nostra llengua. Aquesta vegada parlem de les parts de la casa, mobles, electrodomèstics… i totes aquelles coses que ens acompanyen en el dia a dia a la nostra llar!

En aquest vídeo comptem amb l’ajuda inestimable del Natxo i l’Ester, que ens han obert les portes de la seva casa rural de Castell de l’Areny. Coneguda com a Cal Peguera, aquesta acollidora casa de pagès té més de 200 anys d’història i està envoltada d’un entorn natural únic. Està habilitada per poder gaudir d’estades confortables i tranquil·les. Si us interessa saber-ne més, podeu consultar aquest enllaç.

Com diu el Natxo, i el mateix títol del vídeo, una manera que tenim els catalans d’expressar la nostra hospitalitat és amb la frase casa nostra és casa vostra. Es tracta d’una frase molt coneguda, especialment gràcies a la popular cançó de Jaume Sisa “Qualsevol nit pot sortir el sol”.

Aquesta cançó parla d’una festa on tothom hi és convidat. La Blancaneu, els tres porquets, l’Alí Babà… La cançó narra els personatges dels contes i còmics infantils que es van sumant a la festa i van omplint la casa.

La tornada és una oda a l’hospitalitat:

Oh, benvinguts, passeu, passeu,
de les tristors en farem fum.A casa meva és casa vostra, si és que hi ha
cases d’algú!

Així que, ja ho sabeu, amb aquest vídeo Super Easy podeu aprendre tot el vocabulari relacionat amb la casa i així ser amfitrions dels vostres amics catalans per gaudir d’una bona estona entre amics!

Amb el suport del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *