Home>>Easy Catalan>>Fem del català una llengua per a tothom! | Easy Catalan 69
Easy CatalanVídeos

Fem del català una llengua per a tothom! | Easy Catalan 69

Aquest és un vídeo diferent als que esteu acostumats els seguidors d’Easy Catalan. Sorgeix d’una conversa que vam tenir l’equip durant el viatge a Mallorca, en què el Matthew ens va explicar diferents tipus de discriminació que pateix com a parlant de català no nadiu en el seu dia a dia a Catalunya.
 
Vam creure que era molt important fer una reflexió al canal de Youtube dirigida als catalans per tal que, entre tots i totes, entenem que el català és una llengua com qualsevol altra, que no hem de canviar al castellà quan detectem que la persona amb qui parlem és estrangera i que certes actituds, encara que ben intencionades, poden fer sentir apartades a les persones que han triat els territoris de parla catalana per viure-hi.
 
En aquest sentit, hi ha campanyes com la de Mantinc el català que ajuden a fer prendre consciència a tothom al voltant d’aquest fenomen que, per altra banda, és molt perjudicial per la llengua catalana que cada cop més va perdent parlants habituals. Aquesta campanya pretén reforçar l’ús social del català perquè sigui una llengua útil i necessària.
 
Esperem que us agradi el vídeo i les reflexions que se’n deriven. Com podeu comprovar al nostre canal de YouTube, vam rebre molts missatges de persones que viuen situacions similiars a les que viu el Matthew en el seu dia a dia a Catalunya. Entre tots i totes podem evitar-ho!
1 (1)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *