Home>>Easy Catalan>>Visitem Lleida | Easy Catalan 54
Easy CatalanVídeos

Visitem Lleida | Easy Catalan 54

Ara sí, per fi Easy Catalan visita Lleida! Era la darrera capital catalana que ens faltava per trepitjar, i això que és la ciutat natal de l’Andreu! La capital de Ponent és un municipi amb molta història, banyat pel riu Segre i conegut per la seva referencialitat quant a l’agricultura de l’oest de Catalunya i pel fet de comptar amb una de les universitats públiques més antigues del país.

En aquest vídeo entrevistem persones que ens creuem pels bonics racons de la ciutat per preguntar-los allò que no ens podem perdre si visitem Lleida i el seu entorn.

Foto extreta de Pixabay

Com era d’esperar, el lloc més recomanat al vídeo és la Seu Vella. Gairebé tots els entrevistats en lloen la bellesa i monumentalitat, i fins i tot n’expliquen la història. N’estan ben orgullosos, sens dubte.

Potser us preguntareu què té aquesta catedral que enamora tant els lleidatans?

La meva teoria és que, a banda de ser molt bonica i ser part imprescindible de la història de la ciutat, el fet d’estar en un punt tan elevat en una terra tan plana fa que ningú pugui imaginar-se la ciutat sense la seva presència. No s’entén Lleida sense la Seu!

Personalment, és una ciutat on m’he sentit sempre molt a gust. La calor intensa de l’estiu potser em desmotivaria una mica si em plantegés viure-hi, però la veritat és que el bon caràcter de la seva gent i l’humor tan particular que tenen sempre m’ha fet sentir molt benvinguda quan hi he estat. Si en tens l’oportunitat, visita-la acompanyat de lleidatans autèntics i xalaràs de valent.
 
Fins aviat!
1 (1)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *