Home>>Easy Catalan>>Visitem Lleida | Easy Catalan 54
Easy CatalanVídeos

Visitem Lleida | Easy Catalan 54

Ara sí, per fi Easy Catalan visita Lleida! Era la darrera capital catalana que ens faltava per trepitjar, i això que és la ciutat natal de l’Andreu! La capital de Ponent és un municipi amb molta història, banyat pel riu Segre i conegut per la seva referencialitat quant a l’agricultura de l’oest de Catalunya i pel fet de comptar amb una de les universitats públiques més antigues del país.

En aquest vídeo entrevistem persones que ens creuem pels bonics racons de la ciutat per preguntar-los allò que no ens podem perdre si visitem Lleida i el seu entorn.

Foto extreta de Pixabay

Com era d’esperar, el lloc més recomanat al vídeo és la Seu Vella. Gairebé tots els entrevistats en lloen la bellesa i monumentalitat, i fins i tot n’expliquen la història. N’estan ben orgullosos, sens dubte.

Potser us preguntareu què té aquesta catedral que enamora tant els lleidatans?

La meva teoria és que, a banda de ser molt bonica i ser part imprescindible de la història de la ciutat, el fet d’estar en un punt tan elevat en una terra tan plana fa que ningú pugui imaginar-se la ciutat sense la seva presència. No s’entén Lleida sense la Seu!

Personalment, és una ciutat on m’he sentit sempre molt a gust. La calor intensa de l’estiu potser em desmotivaria una mica si em plantegés viure-hi, però la veritat és que el bon caràcter de la seva gent i l’humor tan particular que tenen sempre m’ha fet sentir molt benvinguda quan hi he estat. Si en tens l’oportunitat, visita-la acompanyat de lleidatans autèntics i xalaràs de valent.
 
Fins aviat!

Amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *