Home>>Easy Catalan>>Com ballar sardanes | Easy Catalan 81
Easy CatalanVídeos

Com ballar sardanes | Easy Catalan 81

En el vídeo d’avui entrevistem a la Cobla Berga Jove i ens ho expliquen tot sobre les cobles i la sardana. No us el perdeu i descobriu aquesta part tan important de la cultura popular catalana!

La sardana és una dansa catalana que es caracteritza per la seva elegància i les formacions en rotllana que els ballarins formen mentre ballen. La dansa de la sardana és un símbol d’unió i comunitat a Catalunya, i es balla amb una música especial interpretada per una cobla.

En aquest tipus d’agrupació musical tradicional de Catalunya hi predominen els instruments de vent. Tal com ens expliquen els músics del vídeo, hi ha tres instruments catalans típics:

  1. Tenora: Aquest instrument de vent, semblant a una oboè, és conegut pel seu so melodiós i la seva capacitat per liderar l’orquestra amb la seva melodia.
  2. Tible: És un clarinet especial, que aporta profunditat i harmonia a les interpretacions de la cobla. El tible és l’encarregat d’oferir una base sonora que enriqueix la música.
  3. Flabiol: Aquest petit flautí és un element distintiu en la música de la cobla. És l’encarregat d’aportar alegria i ritme a la interpretació, essent l’acompanyament perfecte per als balls tradicionals com la sardana.

En el vídeo també aprenem com fer els passos curts i els passos llargs, tot el que necessites saber per ballar una sardana! És una dansa que, pel fet de no tenir una gran dificultat, permet que tothom qui ho vulgui se sumi a la ballada.

I vosaltres, ja heu practicat com ballar la sardana a casa?

1 (1)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *