Home>>Easy Catalan>>34: La Paola, el seny i la rauxa
Easy CatalanPòdcast

34: La Paola, el seny i la rauxa

Notes del programa

La Paola va passar 15 anys a la capital catalana i va estudiar el català tota sola, posant-hi molt d’esforç, determinació i entusiasme. Avui ens explica el seu procés i què en pensa del seny i la rauxa. Som-hi!

L’expressió de la setmana

  • seny (‘ponderació mental, serenitat, moderació…’)
  • rauxa (‘barreja de bogeria, desimboltura, impulsivitat, eufòria…’)

Transcripció

Andreu :
[0:16] Buongiorno, Sílvia!

Sílvia:
[0:19] Hola, Andreu! Què passa, que avui em saludes d’aquesta manera?

Andreu :
[0:23] Ui, després t’ho explico. Després t’explico, que tenim un… tinc una sorpreseta, però abans d’això… bé, com estàs?

Sílvia:
[0:32] Bé, bé el cap de setmana passat vam anar a Andorra.

Andreu :
[0:35] Sí? Amb el Joan?

Sílvia:
[0:36] Sí, vam anar-hi amb el Joan i Andorra va ser un cap de setmana preciós, perquè ens vam trobar amb la Taylor, una noia que ja ha participat en un dels vídeos d’Easy Catalan, que va ser el d’aprenents de català dels Estats Units de Amèrica, i va fer d’amfitriona i ens va ensenyar moltes coses d’Andorra, ens va explicar moltes coses i va ser genial estar amb ella i poder gravar vídeos, i a més a més també ens vam trobar amb el Jean Paul i la Silvie, i estar amb ells, amb tots tres, va ser genial. Va ser molt millor que anar a visitar llocs d’Andorra, va ser un regal molt molt gran.

Andreu :
[1:15] Carai. I vau estar a Andorra la Vella, només, o vau sortir de la capital?

Sílvia:
[1:20] Vam anar a molts llocs, perquè vam gravar dos vídeos i… que els podreu veure aviat, i crec que hauran quedat preciosos, perquè vam a agafar i vam visitar diferents pobles i ciutats d’Andorra, el país, per poder mostrar en els vídeos diferents racons i preciositats, perquè ja veureu que us expliquem moltes curiositats i molt boniques.

Andreu :
[1:45] Carai, doncs ja tinc ganes de veure aquests vídeos, perquè la veritat és que he estat poques vegades a Andorra, hi he estat potser tres o quatre, però sempre he estat a la capital, només. No m’he mogut d’Andorra la Vella, no? Llavors, realment conec poc el país, que, bé, és petit, però té molts racons, no?, és això que dius, té racons, té pobles… i jo crec que val la pena conèixer més enllà de la city, no?

Sílvia:
[2:11] Exacte! És un país preciós, molt molt petitó, però amb molt… amb molt encant. Molt.

[…]

Amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *