Home>>Easy Catalan>>Parlen català a Perpinyà? | Easy Catalan 55
Easy CatalanVídeos

Parlen català a Perpinyà? | Easy Catalan 55

Quan vam arribar a 100 mecenes ens vam comprometre a fer un vídeo en una ciutat dels territoris de parla catalana. Després de la votació popular, la ciutat escollida va ser Perpinyà, on vam gravar un vídeo sobre què cal visitar a la ciutat i quins racons hem de descobrir a la Catalunya Nord.

Però durant aquesta visita no podíem deixar de preguntar si realment a Perpinyà s’hi parla el català, com funciona l’escola en català allà i quines diferències hi ha entre el català que parlem al sud i el català septentrional, el que parlen ells.

Alerta: espòilers!

Després de fer les entrevistes, ens vam adonar que el que ja ens imaginàvem era cert, i és que malauradament, s’hi parla molt poc català. Amb prou feines vam aconseguir trobar gent que es prestés a fer l’entrevista, i encara vam tenir sort que gairebé tots els que parlaven català ens van dir que sí.

Ens passa constantment també al Principat…

Gràcies a la Sílvia, que va concertar dues entrevistes abans d’anar cap allà, i la Sònia, que incansablement va parar a tothom per trobar entrevistats, vam poder gravar aquest vídeo.

Tot i això, no tot són males notícies: tenim l’esperança que en el futur augmenti l’ús de la llengua, ja que les escoles l’ensenyen i sembla que tenen prestigi i, per tant, alumnes. A més a més, Perpinyà és una gran ciutat, i és probable que hi hagi altres zones de la Catalunya Nord on és més parlat, com passa al sud amb les grans ciutats…

Espero que us hagi agradat molt el vídeo, que ha costat molt de fer (i de subtitular)!

1 (1)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *