Home>>Easy Catalan>>Per què els catalans volen la independència? | Easy Catalan 9
Easy CatalanVídeos

Per què els catalans volen la independència? | Easy Catalan 9

Durant la darrera dècada, l’anomenat procés independentista català ha posat el nostre país en l’actualitat mediàtica internacional. Fins llavors, moltes persones ni tan sols sabien de l’existència de Catalunya ni de la llengua i cultura catalanes. Aquest moviment polític, al qual donen suport molts catalans, desperta molta curiositat als estrangers, que sovint pregunten: “Per què voleu la independència?
 
Per tal de resoldre aquest dubte, l’equip d’Easy Catalan va sortir al carrer per preguntar-ho a les persones que es consideren independentistes. Com podeu veure al vídeo, cadascú té les seves raons: tenir un país més just, defensar la llengua, autogestionar els impostos…
 
El que tenen en comú totes elles és que consideren important defensar allò que els uneix manifestant-se al carrer. Des de 2012, cada 11 de setembre molts catalans surten al carrer per reclamar la independència i les llibertats nacionals. Especialment a Barcelona, s’han vist manifestacions molt multitudinàries, que superen el milió i mig de persones.
 
Aquesta data és assenyalada pel fet de ser la Diada Nacional de Catalunya, una celebració que commemora la caiguda de Barcelona davant les tropes borbòniques el 1714. Simbolitza la pèrdua de la llibertat i la independència política de Catalunya.
 
A banda de manifestacions i actes reivindicatius, també s’organitzen activitats culturals i ofrenes a les figures que van defensar la capital i el país del setge borbònic. Si visiteu Catalunya durant aquesta data, veureu senyeres (la bandera catalana) i estelades (la bandera catalana independentistes) a molts balcons i llocs assenyalats.
 
En definitiva, l’11 setembre és una ocasió per commemorar la història, celebrar la cultura i reivindicar el futur del poble català i una bona ocasió per preguntar als independentistes quin futur volen per al seu país.

Amb el suport del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *