Home>>Easy Catalan>>Com demanar un cafè a Barcelona | Super Easy Catalan 6
Easy CatalanVídeos

Com demanar un cafè a Barcelona | Super Easy Catalan 6

Si alguna cosa no manca a la ciutat de Barcelona són bars i cafeteries. A tot arreu en trobareu de més o menys elegants, amb terrassa o sense, de tota la vida o d’alguna gran cadena… El que és segur és que no us serà gens difícil prendre-us un cafè per engegar el dia.

En aquest vídeo, la Sílvia i l’Andreu ens expliquen com demanar-ne un en català a l’establiment que trieu. Avui dia, les cafeteries estan preparades per fer-vos-el exactament al vostre gust!

Els que podem considerar més bàsics són:

  • cafè sol: servit en un got o tassa petita, i sense llet.
  • cafè amb llet: servit en una tassa més gran i amb una bona quantitat de llet.
  • tallat: és semblant al cafè sol, però amb una miqueta de llet.

Ara bé, quan parlem de llet, la cosa es complica, perquè avui dia a molta gent no ens agrada o no ens fa bé la llet de vaca i en preferim de vegetals. Per sort, la majoria d’establiments n’ofereixen, ja sigui de soja, de civada, d’arròs…

I no us penseu que s’acaba aquí la complicació! També hi ha gent que quan demana, per exemple, un cafè amb llet, el demana curt de cafè, o amb la llet freda, o fins i tot amb gel!!!

Això és una pràctica que sorprèn molt els turistes. El que fan aquest tipus de consumidors és demanar un got amb un parell de glaçons a banda del cafè, que ells mateixos aboquen al got un cop servits. És molt habitual veure-ho durant els mesos més càlids de l’any. A mi no m’agrada gens, perquè el cafè queda del tot aigualit!

I vosaltres, sou tan cafeters com els participants del vídeo?

Amb el suport del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *