Home>>Easy Catalan>>Com utilitzar els temps en passat | Super Easy Catalan 11
Easy CatalanVídeos

Com utilitzar els temps en passat | Super Easy Catalan 11

Aquest vídeo m’agrada molt per dos motius, principalment. El primer és que, per fer-ne el guió, vaig haver de llegir i documentar-me una mica i arran d’això vaig aprendre coses noves, com ara les teories que expliquen per què la construcció anar + infinitiu en català serveix per a parlar del passat i no per a parlar del futur, com seria aparentment més lògic. (Si us interessa molt el tema, els enllaços a la informació addicional sobre aquestes teories són aquest i aquest).

El segon motiu és que vam comptar amb la col·laboració de la Paula, des de Chicago, com també de la Judith, d’Easy French, la Carla, d’Easy Spanish, els companys d’Easy Portuguese, el Mitch, d’Easy English, i del que aleshores era el meu professor d’occità! Poder mostrar l’occità en un dels nostres vídeos em va fer molta il·lusió, ja que al cap i a la fi, l’occità és una de les 4 llengües oficials de Catalunya, juntament amb el català, la llengua de signes catalana i el castellà.

A més a més, la Sílvia va fer molt bona feina explicant aquest contingut gramatical. Ella sempre parla a un ritme adequat i pronunciant molt bé cada paraula, cosa que valorem tots quan som aprenents de nivells inicials. Per tot això, penso que al final ens va quedar un vídeo força rodó i estic content del resultat.

Si vosaltres, com la Paula, també teníeu dubtes sobre l’ús del perfet (he anat) i el passat perifràstic (vaig anar), estic segur que amb aquest vídeo podreu esvair-los tots. I si coneixeu algú a qui li faci falta una breu masterclass sobre els verbs en passat en català, sempre podeu passar-li l’enllaç d’aquest episodi.

Apa, salut!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *