Home>>Catalannets>>Estàs preocupat pel medi ambient? | Easy Catalan 89
CatalannetsEasy CatalanVídeos

Estàs preocupat pel medi ambient? | Easy Catalan 89

El medi ambient hauria de ser el tema estrella del nostre dia a dia. Si no tenim planeta no tenim ni som res. I ara direu, “bé, però no cal posar-se tan dramàtic, no?” Bé, potser no i potser el medi ambient no és la preocupació principal de tothom, però en tot cas, és una de les grans preocupacions de la societat actual, i per això, en aquest vídeo, el Matthew i la Sílvia es traslladen a Igualada per preguntar als seus habitants quines són les seves principals preocupacions respecte al medi ambient.

Veureu que hi ha respostes de tota mena, la sequera, la contaminació, el consum desmesurat, l’alimentació, la producció excessiva de plàstics que contaminen els fons marins, inundacions, terratrèmols, etc. Tothom sembla coincidir en dues paraules: canvi climàtic. I és que cada vegada, és fa més palès. Sembla que el planeta es defensa i ens mostra el seu patiment. És evident que cal posar-hi remei i tothom està d’acord en allò que pot fer de forma individual, però al mateix temps n’és conscient que cal un esforç col·lectiu encara més gran del que ja s’està fent.

Avui he llegit un article publicat a VilaWeb que parlava sobre com seria el planeta Terra d’aquí a 500 anys. Tot i que aquest període de temps geogràficament parlant és molt poc, pot ser que llavors el planeta sigui totalment diferent al que coneixem ara. D’una banda, pel seu propi moviment de rotació i translació i, de l’altra, per l’acció humana que, segons les dades de l’article, es pot resumir en aquestes xifres: si mirem 500 anys enrere, el nombre d’éssers humans ha passat de 500 milions a més de 7.500 milions, fet que ha comportat la desaparició de més de 800 espècies de plantes i animals. No sé com serà la Terra d’aquí a 500 anys, però només sé que deixar que les futures generacions arreglin els nostres errors és una opció massa arriscada.

I vosaltres què en penseu? Opineu igual que els habitants d’Igualada? Quines solucions creieu que caldria implementar per ajudar a revertir el canvi climàtic? Expliqueu-nos-les als comentaris!

1 (1)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *