Home>>Easy Catalan>>Com sona el català de Mallorca? | Easy Catalan 67
Easy CatalanVídeos

Com sona el català de Mallorca? | Easy Catalan 67

Possiblement us en vau assabentar perquè ho vam escampar a quatre vents, però… l’equip d’Easy Catalan vam anar a Mallorca!!!

Era la primera vegada que gravàvem un vídeo en una de les Illes Balears, i és per això que el viatge ens feia una il·lusió especial. A banda, és clar, del plaer que suposa per a qualsevol trepitjar aquest tros de paradís dels Països Catalans! Si no les coneixeu, les Illes Balears les conformen Mallorca, Menorca i les Pitiüses, que són Eivissa i Formentera, a banda de diversos illots.

L’excusa perfecta la van donar unes jornades que va organitzar el govern balear a la seu de la universitat, a Palma. Van convidar l’Andreu i la Sílvia a explicar el nostre projecte a professors i professores de català des del punt de vista d’ensenyar la llengua oral. Com us podeu imaginar, va ser tot un èxit i ho van fer genial!

També vam aprofitar per fer una mica de turisme i vam conèixer Sóller i el Port de Sóller (ens va costar molt aprendre com es pronunciava correctament el nom del poble), a banda de la ciutat de Palma. També vam fer una trobada al peu de la Seu de Palma, la catedral, que va estar una mica accidentada perquè ens vam adonar massa tard que era un lloc ple a vessar de turistes, i a sobre ens vam trobar que era al costat de l’arribada d’una cursa en què participava tota una gentada!

Però, així i tot, vam poder conèixer algunes persones i fer entrevistes molt interessants sobre el català que es parla a Mallorca. A mi, personalment, m’enamora! Al vídeo podeu sentir diferents accents de l’illa (fins i tot d’Eivissa) i aprendre’n moltes particularitats, com ara l’ús de l’article salat o del famós idò.

Espero que en gaudiu tant com vam gaudir nosaltres de la nostra estada a Mallorca!

1 (1)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *