Home>>Easy Catalan>>Com preguntar en català | Super Easy Catalan 20
Easy CatalanVídeos

Com preguntar en català | Super Easy Catalan 20

En aquest nou Super Easy, aprenem a fer preguntes!

Els pronoms interrogatius són paraules que utilitzem per fer preguntes i obtenir informació. Cada interrogatiu té una funció específica i pot ser precedit per preposicions en certes ocasions. Així és com funcionen els interrogatius en català:

  1. Què: Aquest interrogatiu s’utilitza per preguntar sobre accions o coses i sempre va seguit del verb. Pot ser precedit per preposicions com de o per. Exemple: Què fas?, o Què ho fa que estudies català?
  2. Qui: Aquest interrogatiu s’utilitza per preguntar sobre persones. També pot ser precedit per preposicions com a o amb. Exemple: Qui treballa en aquesta oficina?, o A qui li enviaràs el teu currículum?
  3. Quin, quina, quins, quines: Aquests interrogatius s’utilitzen per preguntar sobre una cosa o persona dins d’un grup de coses o persones. Varien segons el gènere i nombre del nom que els precedeix. Poden ser precedits per preposicions com a o de. Exemples: Quin autobús agafes per anar a l’oficina?, o Quines assignatures faràs l’any que ve?
  4. Quan: Aquest interrogatiu s’utilitza per preguntar sobre el temps. Pot ser precedit per preposicions com per a o fins. Exemple: Quan comença el curs?, o Fins quan treballaràs com a estudiant en pràctiques?
  5. Quant, quanta, quants, quantes: Aquests interrogatius s’utilitzen per preguntar sobre quantitats. Poden ser precedits per preposicions com a. Exemples: Quant costa estudiar a Catalunya?, o Quanta estona treballes cada dia?
  6. On: Aquest interrogatiu s’utilitza per preguntar sobre llocs. Pot ser precedit per preposicions com d’ o cap a. Exemple: On és l’aula 101?, o D’on és el teu company de feina?
  7. Com: Aquest interrogatiu s’utilitza per preguntar sobre la manera com es fa una acció. Exemple: Com vas trobar aquesta feina?
1 (1)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *