Home>>Easy Catalan>>Més de 15 usos del verb FOTRE! | Easy Catalan 83
Easy CatalanVídeos

Més de 15 usos del verb FOTRE! | Easy Catalan 83

El Joan, l’Andreu i la Sílvia van aprofitar el Creafest 2022, la trobada de creadors de contingut en català que es va fer a Manresa, per gravar aquest vídeo tan interessant sobre els usos del verb fotre. Es pot dir que no sabien que fotre i això els va servir d’inspiració per entrevistar a altres creadors de contingut en català sobre els diferents significats que té aquest verb. I… que no sabeu quina sorpresa es van endur al final del vídeo? En van comptar més de 15!  

El primer ús s’equipara al verb fer i podem dir, per exemple, què fots?, oquè hi fotem a Manresa? També serveix per expressar altres significats com molestar, el meu germà no para de fotre la punyeta; robar, em van fotre el carnet del Super3 a la universitat; marxar, més val que fotem el camp d’aquí; caure, la veïna es va fotre daltabaix de l’escala; llençar, si no deixes estar el mòbil te’l fotré daltabaix de la finestra; cardar, fotre un clau; posar, no sé on fotre les coses.

El primer ús s’equipara al verb fer i podem dir, per exemple, què fots?

 o bé, què hi fotem a Manresa?

A més, aquest verb també es pot emprar per expressar accions com ara donar un cop fort, fotre un cop de taula; riure’s d’algú o d’alguna cosa, no et fotràs de mi, no!; menjar amb fartanera, demà per sopar ens fotrem una bona pizza; donar-se un cop al clatell, el meu cosí m’ha fotut una clatellada o també ens han fotut una clatellada a l’examen que haurem suspès tots!; o començar a ploure, de cop i volta s’ha fotut a ploure; o estats de salut, el meu avi està molt fotut; estats d’ànim, el Joan està fotut perquè l’ha deixat la xicota; reaccions de sorpresa o incredulitat, t’han regalat un mòbil? No fotis!; o la reacció abans de fer una cosa que no ens ve gens de gust, si no vols fer els deures, fes-te fotre.

Gràcies a aquest verb també tenim la paraula fotimer que vol dir “moltes coses”, tinc un fotimer de coses per fer! I la primera cosa que faré serà recomanar-vos que mireu aquest vídeo per aprendre els més de 15 significats que té aquest verb!

1 (1)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *