Home>>Easy Catalan>>69: L’art més nostre
Easy CatalanPòdcast

69: L’art més nostre

Notes del programa

En aquest episodi, la Sílvia ens convida a parlar d’obres d’art: pintures, escultures, obres arquitectòniques… Mirarem de descriure-les perquè us en feu una idea i us explicarem quins sentiments ens evoquen. Som-hi!

Tema del dia

Easy Catalan recomana

Transcripció

Sílvia:
[0:16] Ei, Andreu!

Andreu:
[0:18] Ei, Sílvia! Com estem? Com va, això?

Sílvia:
[0:20] Bé, i tu?

Andreu:
[0:21] Molt bé! Sé que avui hem de parlar de moltes coses, o que portes un tema del dia força interessant. Deixa’m, per això, que abans t’ensenyi un àudio molt bonic molt bonic que hem rebut a través de Telegram. [D’acord.] És de l’Adriana, que ens explica això, mira:

Adriana:
[0:53] (Hola, Easy Catalan! Bon dia! Em dic Adriana, soc de l’Argentina, i fa sis anys vaig arribar a Catalunya. Vaig venir amb treball. No vaig necessitar mai ni parlar, ni escoltar, ni escriure… mai, de català. Ara, després de la pandèmia, necessito millorar en el treball, així que aquest any he decidit començar a aprendre. I dues coses: la primera és que moltes gràcies pels vostres pòdcasts, perquè jo cada dia els escolto i milloro la meva escolta i també quan llegeixo. I una cosa que el català m’ha regalat és que, fins ara, als meus 52 anys, mai he pogut parlar en anglès, que és l’altre idioma que he intentat aprendre. Mai. I el català, en quatre mesos, m’ha aportat orgull, confiança, motivació i moltes ganes de continuar. Sé que em queda un camí per millorar, per fer, però… mira, en aquest moment, aquesta vegada, soc capaç de gravar-los aquest àudio i… moltes gràcies des del meu cor, perquè sento que sí, ara puc ser poliglota, i… Així que moltes, moltes gràcies a vostès, Easy Catalan, i moltes gràcies al català. Petons, molts petons, i una abraçada molt gran!)

Sílvia:
[3:06] Molt bé! Escolta, m’agrada molt que hagi agafat ja el camí. I que continuï per aquí, perquè és el bo, o sigui, que… que vagi seguint-lo. Ha començat, simplement, pas a pas, anar millorant cada dia. Molt bé.

Andreu:
[3:23] Exacte, i que, carai, fa quatre mesos que aprèn el català, hem vist que encara, doncs, s’escola una mica de castellà, no?, però això de mica en mica de seguida anirà millorant, i molt ben fet, Adriana, de fer el pas aquest d’enviar-nos un àudio, l’important és això, posar-s’hi, treure’s la vergonya de sobre, parlar-lo i endavant, que de seguida ho agafaràs. M’ha agradat molt aquesta idea que ha dit que, en comparació amb l’aprenentatge del… de l’anglès, que sempre li ha resultat difícil i no ha acabat mai d’aprendre’l, en canvi el català, doncs, suposo que per la proximitat o pel que sigui, doncs li dona aquesta sensació de… de saber-se capaç, ara mateix, d’aprendre aquesta nova llengua, no?, i que, per tant, l’ha… l’ha ajudat a motivar-se més amb l’aprenentatge de llengües.

[…]

Amb el suport del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *