Home>>Easy Catalan>>7: Quina és la pel·lícula que t’ha emocionat més?
Easy CatalanPòdcast

7: Quina és la pel·lícula que t’ha emocionat més?

Arran del vídeo Les 5 millors pel·lícules en català, dediquem aquest episodi a parlar de les pel·lícules que ens agraden, de les que ens fan riure i les que ens fan plorar, de regles fonamentals a l’hora d’anar al cine… i de la millor plataforma de streaming en català!

Notes del programa

L’expressió de la setmana

1) de pel·lícula (‘impressionant, magnífic, espectacular’ o ‘surrealista, inimaginable, absurd’)
Exemples: “En arribar a l’aeroport i veure’s després de tant de temps, es van fer un petó de pel·lícula.” / “La situació que vam viure durant la pandèmia era de pel·lícula. Mai m’havia imaginat que passaríem tant de temps tancats a casa.”

2) muntar-se una pel·lícula (‘inventar-se una ficció, deixar-se emportar pels pensaments i la imaginació i arribar a creure’s una cosa que s’allunya de la realitat’)
Exemple: “Sempre que el mòbil de la mare es queda sense bateria i no li podem trucar, l’àvia es munta una pel·lícula pensant tot de coses dolentes.”

 

Easy Catalan recomana

Transcripció

Sílvia:
[0:12] Hola, Andreu!

Andreu:
[0:13] Hola, Sílvia!

Sílvia:
[0:14] Què tal, com estàs?

Andreu:
[0:15] Molt bé. Una mica acalorat, ja, eh. [Sí, oi?] Comença a fer calor i jo, que estic en el despatx, que és una habitació petita, de dos metres quadrats, plena de material per a aïllar, ara mateix estic patint per l’estiu.

Sílvia:
[0:32] És veritat, no m’ho havia plantejat. Jo també, estic aquí envoltada de coixins, com si fos un búnquer… No sé, a l’estiu, com ho haurem de fer, això, Andreu, eh.

Andreu:
[0:40] Ens evaporarem.

Sílvia:
[0:43] Bé, que sapigueu tots que estem a punt d’arribar a 50 mecenes a Patreon, i quan arribem a aquest número, el que farem és que comprarem equipament nou. Això vol dir micròfons o alguna càmera o alguna cosa semblant, o sigui, aparells d’electrònica per millorar la qualitat, i una de les coses que segur que comprarem quan arribem a 50 és un micròfon per a mi, perquè hem estat gravant tots aquests episodis del podcast amb el micròfon (amb què) fem les entrevistes i els vídeos, però no és l’adequat per a fer podcasts, així que…

Andreu:
[1:19] Exacte. Aquesta és la tercera fita que ens vam marcar a Patreon. Recordeu que la primera va ser el vídeo especial que vam fer, i que el vam fer sobre una recepta de cuina, de la truita de patata, i la segona fita va ser començar a publicar exercicis basats en els vídeos, i ara la propera fita és aquesta, és comprar material nou.

Sílvia:
[1:39] Exacte. Així que si voleu sentir-nos encara millor del que ens sentiu ara, ajudeu-nos a fer-ho possible.

El tema del dia

Sílvia:
[1:51] Doncs a l’episodi d’avui (volíem parlar) sobre pel·lícules, perquè ja haureu vist que hem publicat un vídeo, conjuntament, amb la col·laboració dels Criticutres, en què fan una classificació, un rànquing, de les 5 millors pel·lícules en català. Doncs avui el que farem és parlar de pel·lícules. En general, no cal que siguin catalanes.

Andreu:
[2:13] Molt bé. De fet, el vídeo que han fet els Criticutres és molt divertit, aquests nois són… a mi em fan riure molt, i els seus vídeos estan molt bé per conèixer l’actualitat del cinema i…

Sílvia:
[2:28] Sí, si sou uns amants del cine, sobretot subscriviu-vos a les seves xarxes socials i al seu canal de YouTube, perquè… són un fart de riure.

Andreu:
[2:36] Molt bé. Així que avui parlarem de pel·lícules, eh?

Sílvia:
[2:39] Exacte! Andreu, va, quina és la teva pel·lícula preferida?

Andreu:
[2:43] Bufff! Ara no t’ho sabria dir.

Sílvia:
[2:46] D’acord. Doncs potser no tens una pel·lícula preferida, així… com a tal, però potser tens una pel·lícula que (has) vist moltes vegades, o que te la vas comprar en DVD o que la teníeu a casa i l’has vist potser quatre o cinc vegades i sempre t’agrada.

Andreu:
[3:03] Primer de tot volia comentar que de les pel·lícules que van comentar els Criticutres en el seu vídeo n’hi ha una que em va marcar especialment o, més que marcar, em va commoure. Em va commoure molt. De fet, vaig sortir del cine plorant com una magdalena.

Sílvia:
[3:19] Com tothom.

Andreu:
[3:20] Sí, però això no és normal en mi. O sigui, no, no ho sé, eh…

Sílvia:
[3:26] Ah, normalment no plores, quan mires una pel·lícula?

Andreu:
[3:28] Em puc emocionar una mica, allò… que tens la llàgrima a punt a punt de caure, saps?, però sortir plorant a llàgrima viva…

Sílvia:
[3:37] Ai, doncs jo gaire bé sempre.

Andreu:
[3:39] Sí?

Sílvia:
[3:40] Sí. És que jo soc molt ploramiques, eh. Això també s’ha de dir. I m’emociono molt fàcilment, però gairebé amb totes les pel·lícules.

Andreu:
[3:49] Carai. Bé, doncs jo normalment no m’emociono tant, és a dir, m’emociono i gaudeixo molt de les pel·lícules, bé, si són bones, no?, però amb aquesta pel·lícula, que és la pel·lícula de Estiu 1993, vaig sortir… ja et dic, plorant a llàgrima viva. Em va commoure molt, jo crec que em va transportar a la infància i… de cop va ser com un túnel directe al passat, saps?, en què vaig recordar com moltes coses boniques de quan era petit i… i sí, sí, bé, em vaig fer un fart de plorar.

[…]

 

Amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *