Home>>Easy Catalan>>Aprendre català amb comptes d’Instagram
Easy CatalanTutorials

Aprendre català amb comptes d’Instagram

Instagram és un bon recurs per distreure’s de qualsevol cosa que estiguis fent, com ara estudiar per un examen o treballar… però també pot ser una gran eina per aprendre, per què no?!

Si esteu aprenent català, us recomanem que ompliu el vostre Instagram de comptes que us serveixin com a recurs. Així, cada cop que obriu l’app per procrastinar d’allò que us toqui fer, de passada, podreu adquirir nous coneixements, expressions i curiositats sobre la llengua catalana. Un pla infal·lible!

Comencem recomanant-vos 10 comptes d’Instagram dedicats a l’ensenyament del català. Són aquests:

Aprén valencià en línia és un compte de contingut sobre llengua i literatura valencianes. Publica píndoles sobre vocabulari, vídeos sobre temes de gramàtica i consells de tot tipus per a aprenents de català.

El compte Parlem el català està dedicat al contingut didàctic sobre la gramàtica catalana i el seu vocabulari. També és útil per corregir errors comuns que fem els nadius!

Jo Aprenc Català és el compte d’Instagram de l’Adrià, que publica contingut educatiu sobre barbarismes i altres temes del català que ens poden generar dubtes en la parla del dia a dia.

L’Aina Monferrer és professora de Didàctica del Català a la Facultat de Magisteri de la Universitat de València. A més a més, fa contingut educatiu sobre el català a les xarxes.

La Susana i la Candy dinamitzen Clar i català, un compte d’Instagram que defineixen com a un espai per aprendre i millorar el coneixement del català.

Daily Catalan és un dels comptes més actius i populars d’Instagram pel que fa la llengua catalana. La Júlia publica contingut diàriament que inclou tant píndoles educatives sobre llengua com temes de cultura.

La Filòloga de Guàrdia fa xapes divertides sobre llengua catalana. Així és com es presenta en el vídeo que va fer amb Easy Catalan! Al seu compte d’Instagram hi publica recursos per millorar el català.

El compte d’Instagram de Llengua Mallorca, a banda de promocionar les iniciatives i eines relacionades amb el foment de l’ús social del català a Mallorca, també fa píndoles educatives sobre llengua.

Amb Escriure en català, com el seu nom indica, podràs millorar el teu català escrit. Repassa l’ortografia catalana amb les publicacions educatives d’aquest compte d’Instagram.

El compte de Parlaelcat és molt útil per a persones que sàpiguen castellà, ja que ensenya alternatives normatives del català a paraules i expressions castellanes.

Però aquests no són els únics comptes que podeu seguir per millorar el vostre coneixement de català. Si voleu una experiència encara més immersiva i voleu omplir el vostre timeline amb creadors en llengua catalana, podeu donar un cop d’ull a aquesta llista de comptes que publiquen paraules o frases en català:

Parlars Mallorquins

El parlar de Reus

Federació Internacional de Scrabble Català

El de Girona

Catalan Words

Només tu

Rosita

Llenguaferits

Valencià a l’atac

Filem prim

Frases en català

Learn Catalan with Judith

Euscat

Catalan vs. Spanish

El català mola

Couch Polyglot

Malallet.cat

Dues tasses

Pit i Collons

La incorrecta

Comunica’t en català

Speakcatalan

 
 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *