Home>>Catalannets>>Easy Catalan guanya el Premi Llengua Nacional 2022

La cinquena edició del guardó ha reconegut la tasca del projecte pel seu compromís amb el foment de la llengua i la creació de contingut de qualitat per a aprenents de català.

Barcelona, 24 de novembre de 2022

El projecte de contingut audiovisual per a aprenents de català Easy Catalan va ser proclamat guanyador del V Premi Llengua Nacional, lliurat el 23 de novembre. El guardó té per objectiu reconèixer projectes d’arreu dels Països Catalans compromesos amb el català i el bon ús de la llengua.

L’acte, celebrat al Centre Sant Pere 1892 de Barcelona, l’organitzava Llengua Nacional i va comptar amb la participació de Màriam Serrà, com a presidenta de l’associació, la Fundació puntCat i la cantautora Meritxell Gené. També va comptar amb la presència de Francesc Xavier Vila, secretari de Política Lingüística, i Laura Borràs, presidenta del Parlament i exdirectora de la Institució de les Lletres Catalanes.

L’entitat, amb aquest guardó, reconeix la trajectòria d’Easy Catalan, que des de la seva creació, l’any 2018, ha estat un projecte referent en la creació de vídeos i pòdcasts enfocats a l’aprenentatge de la llengua catalana. El premi consta d’una dotació econòmica de 3.000 € i un anunci en els quatre números de la revista Llengua Nacional que es publicaran durant l’any 2023.

Sílvia Perarnau, impulsora del projecte, afirma que “aquest guardó és molt important per visibilitzar la tasca que fem per facilitar l’aprenentatge del català entre els nouvinguts a casa nostra i entre la comunitat d’aprenents d’arreu del món”.

Actualment, Easy Catalan destaca entre els creadors de contingut en català per haver estat capaç de crear una comunitat de seguidors i mecenes activa que l’ha dotat de viabilitat econòmica. Arran del creixement i estabilització del projecte, emparat per l’Associació Catalannets, aquest any el projecte també ha rebut el suport del Departament de Cultura i el Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya.

Perarnau confia que “els èxits recollits durant aquest any ens ajudaran a fer créixer el projecte i arribar a més persones amb el foment de la llengua catalana”.

5 Comments

  1. Hola , Sóc de Argentina em dic Alejandra Rivero fa ja més de vuit mesos que estudio català , me agrada multisímo, no tinc molt temps peró sempre veig i escolto els seus programes , m’ajudan tant ja que apendra sola per ara , el próxim any em vaig apuntar a un curs a la facultat . Moltisím felicitacions molt bé merecí el premí !! Són uns genios !! Els estimó molt!! Grácies!!!

    1. Hola, Alejandra!
      Moltes gràcies per escriure’ns aquest comentari i per valorar tant el que fem.
      Et desitgem molts ànims amb el teu aprenentatge. Esperem que vagi molt bé el curs a la facultat. Continua així! 💪

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *