Home>>Easy Catalan>>Per què Tarragona ha de ser la capital de Catalunya? (amb Filòloga de Guàrdia) | Easy Catalan 68
Easy CatalanVídeos

Per què Tarragona ha de ser la capital de Catalunya? (amb Filòloga de Guàrdia) | Easy Catalan 68

Quan el Joan estava preparant el guió d’aquest vídeo, buscava polèmica. Però no va trobar la polèmica que buscava… sinó una altra que jo ja vaig predir!
 

Aquest vídeo tan divertit el vam gravar a Tarragona, i vam preguntar sobre la ciutat i les seves coses bones.

Ens va acompanyar l’Aida, coneguda com a Filòloga de Guàrdia a les xarxes socials pels seus vídeos d’entreteniment i divulgació del català. Va ser una col·laboració molt reeixida perquè, a banda de passar-nos-ho superbé el dia de la gravació, també en va sorgir un vídeo molt potent publicat al seu canal sobre el futur del català. No us el perdeu!

Com deia, el Joan volia provocar a tothom buscant una rivalitat entre Tarragona i Barcelona, i per això vam preguntar a la gent les raons per les quals Tarragona hauria de ser la capital de Catalunya. L’autèntica rivalitat que va aflorar, però, és la que hi ha entre la capital del Tarragonès i Reus, la meva ciutat.

Va ser molt i molt divertit, perquè jo era perfectament conscient que ens trobaríem reusencs per Tarragona, sobretot si anàvem a la universitat. I, evidentment, totes les persones que vam trobar que eren de Reus van fer comentaris de mofa i van defensar la meva ciutat com cal. La rivalitat entre Tarragona i Reus és molt antiga, ja que es tracta de dues ciutats bastant grans que han viscut moments d’esplendor en èpoques molt diferents.

Avui en dia, aquesta rivalitat és bàsicament una broma que ens agrada passar de generació en generació (hi ha qui la porta massa lluny i fa càntics misògins contra la patrona de Reus a la Festa Major de Santa Tecla de Tarragona…), però la realitat és que els tarragonins i els reusencs tenim molta vida en comú, treballem o estudiem a la ciutat veïna, hi tenim amistats i fins ens hi enamorem, i hi ha qui, no us ho perdeu, acaba mudant-s’hi!

Així que, encara que soc reusenca, us recomano molt que visiteu Tarragona i gaudiu del seu patrimoni històric, cultural i natural i, és clar, que mireu el nostre vídeo!

 

1 (1)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *