Home>>Easy Catalan>>No utilitzeu “anar” per al futur! Resolem dubtes | Easy Catalan LIVE
Easy CatalanVídeos

No utilitzeu “anar” per al futur! Resolem dubtes | Easy Catalan LIVE

En aquest segon directe a YouTube, a banda de l’Andreu, hi ha participat la Renée una professora de l’escola d’Easy Catalan. La Renée ja ha participat en un pòdcast i en altres vídeos de YouTube, així que ja la coneixeu, però avui us vull explicar una cosa de la Renée i és que va ser tota una sorpresa coincidir-hi a Easy Catalan! Dic que va ser una sorpresa perquè, en realitat, la Renée és una bona amiga i companya de carrera, ja que ens vam conèixer estudiant Filologia Catalana a la UAB, val a dir que ella feia Filologia Catalana i Anglesa. 

Durant la carrera, hem compartit professors, assignatures, amics, treballs, sopars, dinars, obres de teatre, penes i alegries, però ambdues recordem amb molt d’afecte les classes de literatura catalana del segle XX que feia el professor Jaume Aulet. Un dia, el Jaume ens va dir que ens havia d’explicar una part feixuga del Modernisme català i perquè la classe fos més amena, va portar sis conguitos de xocolata per a cada estudiant i ens va dir que ens aniria avisant perquè ens en mengéssim un a mesura que passés un quart d’hora! Val a dir que amb aquest professor també vam fer una sortida al Teatre Nacional de Barcelona d’allò més divertida per veure l’obra, El casament d’en Terragada de Juli Vallmitjana, però això ja us ho explicaré un altre dia!

I tornant al vídeo, l’Andreu i la Renée, ens expliquen tot de coses sobre el verb anar, concretament dos errors que solem fer quan utilitzem l’estructura anar + a + verb en infinitiu. 

A continuació us en deixo un petit resum: 

És correcta quan: 

a) Parlem d’un fet imminent del passat, en imperfet, que estava a punt de passar, però que al final no es va dur a terme:

M’anava a dir alguna cosa important, però va sonar l’alarma per tornar a classe.

b) Parlem del present, si hi ha un desplaçament i si el subjecte duu a terme l’acció de manera intencionada:

Vaig a comprar.

No és correcta quan:

a) No hi ha desplaçament i el subjecte no és qui inicia l’acció intencionadament:

L’obra va a començar d’aquí a 5 minuts

b) Es refereix al futur:

La festa va a ser divertida.

Demà vaig a cuinar per a la meva família.

Us recomano que mireu el vídeo, encara que sigui de forma diferida, per saber-ne més i per practicar aquesta estructura amb l’exercici que apareix al final. Escriviu-nos els dubtes que pugueu tenir als comentaris i us els resoldrem! 

1 (1)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *