Home>>Easy Catalan>>Què pensen els catalans de la Unió Europea? | Easy Catalan 101
Easy CatalanVídeos

Què pensen els catalans de la Unió Europea? | Easy Catalan 101

El proper 9 de juny són les eleccions europees i, per aquest motiu, hem volgut fer un vídeo col·laboratiu amb tots els companys d’Easy Languages on preguntem a la gent què pensa sobre Europa i si creuen que el seu vot pot influir per canviar-la. 

Els entrevistats descriuen Europa com una comunitat de diferents cultures, llengües i creences que conviuen en democràcia. Tots afirmen sentir-se europeus, però aquesta sembla ser la seva segona identitat, ja que primerament s’identifiquen com a catalans.  

Pel que fa al futur d’Europa, hi ha opinions diverses que van des del positivisme fins al pessimisme, algunes de les quals freguen l’escepticisme que provoca la situació actual. El que sí que tenen clar és que Europa ha de canviar per millorar les vides dels seus habitants. És necessari reconèixer la pluralitat dels estats que la conformen, les llengües que s’hi parlen i el dret d’autodeterminació dels estats. 

Per aconseguir aquests canvis, hem de començar per elegir, aquest 9 de juny, els integrants del Parlament Europeu. Un vot per si sol no val res, però un vot col·lectiu pot ensorrar fronteres, derrocar tiranies i canviar el món. 

Així que, si encara no tens clar si el proper diumenge 9 de juny has d’anar a votar, mira’t el vídeo i escolta les diferents opinions al respecte. Quina és la teva opinió sobre la Unió Europea? Creus que el teu vot pot influir en el seu desenvolupament en el futur? Explica-ho als comentaris!

1 (1)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *