Home>>Easy Catalan>>82: Som addictes al mòbil?
Easy CatalanPòdcast

82: Som addictes al mòbil?

Notes del programa

Quantes vegades mirem el mòbil al dia? És el primer que fem quan ens despertem? Quines són les aplicacions que fem servir més? L’utilitzem més del que voldríem? Avui parlem de l’ús del mòbil i de la salut digital. Som-hi!

Les vostres preguntes

Com obtenir l’enllaç RSS per accedir al pòdcast per a membres de la comunitat?

Transcripció

Andreu:
[0:18] [Andreu!] Hola, Sílvia! Com anem?

Sílvia:
[0:19] Molt bé. I tu?

Andreu:
[0:21] Trenta-un graus i mig. Amb això…

Sílvia:
[0:22] De febre? De febre o…?

Andreu:
[0:26] No, no. Si fos de febre… malament. No, no. Temperatura ambient. Amb això ja t’ho dic tot.

Sílvia:
[0:36] D’acord.

Andreu:
[0:38] A veure, avui hem de comentar moltes coses, per tant, anirem al gra, si et sembla. [Vinga.] Abans de començar amb el tema del dia, voldria fer una puntualització que ens va fer l’Aleida sobre l’episodi de les verdures, en el qual tu vas dir, i molt ben dit, que cap al sud de la mongeta tendra, no?, la que bullim i mengem amb la patata, en diuen bajoca.

Sílvia:
[1:01] Sí, a Montblanc. (Bé), i a altres llocs, però jo sempre dic Montblanc.

Andreu:
[1:06] I a Reus, també, per allà. I l’Aleida ens va dir que, no només això, sinó que de la mongeta, de l’altra mongeta, la que és un llegum, en diuen fesol. [Ah.] Per tant, no en diuen mongeta, tampoc, ni mongeta de gra, com vam dir, no?, sinó que en diuen fesol. Doncs aquesta puntualització, perquè ho sapigueu, perquè si aneu cap al sud de Catalunya, doncs poden utilitzar una altra terminologia. Després, en un episodi anterior, jo vaig fer referència al Fulvio com a oient que havia escoltat tots els episodis tres vegades i no va ser el Fulvio, sinó que va ser el Sam! Per tant, queda corregit…

Sílvia:
[1:38] Avui fem fe d’errates.

Andreu:
[1:40] Sí, una fe d’errates.

Sílvia:
[1:41] D’això se’n diu fe d’errates.

Andreu:
[1:47] I… bé, et porto una notícia molt important.

Sílvia:
[1:49] També dir que qui té boca s’equivoca.

Andreu:
[1:52] Sí, totalment! Jo sempre dic que pel que fa a l’escriptura, a l’hora d’escriure textos, cada caràcter que escrivim, cada lletra, és una possibilitat d’error. I això s’aplica també a l’hora de parlar amb cada paraula. Vull dir, és molt fàcil fer una pífia, ometre coses, dir imprecisions, i més quan… quan és discurs improvisat, no?, o semiimprovisat.

Sílvia:
[2:15] I més quan no soc experta en res, llavors… [Exacte.] Sí.

Andreu:
[2:21] Clar, clar, això per davant de tot, nosaltres no som experts en res, o com a mínim, en la majoria de coses que… que comentem, no ho som. Per tant, dit això, et porto una notícia, Sílvia. [A veure.] No sé si ho saps, però tu i jo tenim un fill!

Sílvia:
[2:44] Què diu? Doncs jo no l’he parit, ja t’ho diré.

Andreu:
[2:45] No l’has parit? Doncs tenim un fill autoproclamat. Estic parlant del Diego de Xile, que ja l’hem sentit en aquest pòdcast perquè ens ha enviat diversos àudios i últimament ens n’ha enviat uns quants més per Telegram. No els posarem tots perquè no tindríem temps, però sí part dels dos últims en què ens diu això:

Diego:
[3:14] Jo crec que l’Andreu i la Sílvia són com els nostres pares lingüístics del català. Em declaro el vostre fill. El vostre fill català.

Sílvia:
[3:18] El que ens faltava, Andreu! O sigui, això és el que ens faltava, tenir un fill junts.

Andreu:
[3:23] I el tenim a Xile! Com ho hem fet, això?

Sílvia:
[3:29] Nen, almenys… almenys truca de tant en tant, no? Que ara estem patint aquí tot el dia.

Andreu:
[3:34] A veure si fem un Skype un dia i et veiem la cara!

Sílvia:
[3:36] Fora conyes. M’alegro molt, doncs, que ens consideri com uns pares, de veritat.

Andreu:
[3:44] Ai, és que em va fer molta gràcia. Moltes gràcies, Diego, per aquest missatge. Res, nosaltres estem aquí per… per inspirar-vos, per ensenyar-vos el que puguem, pel que fa la llengua, com a mínim per entretenir-vos. Mira, si no és una cosa, com a mínim que sigui això. I ja per últim, com a últim punt, abans de passar al tema del dia, volia fer un aplaudiment i una felicitació per al Kamo, el nostre membre tan actiu de Discord, de la comunitat, que fins i tot organitza xerrades ell mateix! Són les xerrades d’aprenents, en les quals no hi ha cap membre de l’equip d’Easy Catalan, sinó que són només aprenents. I per tant, doncs… [Bravo!] Si voleu participar en aquestes xerrades i criticar els membres de l’equip, o fer una mica de salseig o aquestes coses, aquest és l’espai on fer-ho! Per tant, recordeu, l’enllaç és easycatalan.org/membership. [Camilo, t’estimem!] Una abraçada!

[…]

Amb el suport del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *