Home>>Easy Catalan>>8 coses que probablement no saps del català | Easy Catalan 12
Easy CatalanVídeos

8 coses que probablement no saps del català | Easy Catalan 12

Quins records, aquest vídeo… Hi ha tantes coses per explicar sobre aquell dia que vam anar a gravar a Tarragona! Va, que us en conto algunes!

Aquest va ser el primer vídeo que vam penjar al canal d’Easy Catalan. Els vídeos anteriors, com el primer que vam fer a Andorra, el de la Setmana del Llibre en Català o el de les tradicions nadalenques, es poden trobar al canal d’Easy Languages.

A més, va ser la primera vegada que els membres de l’equip d’Easy Catalan fèiem una trobada de cap de setmana no només per fer feina, sinó també, i sobretot, per coneixe’ns més bé entre nosaltres. Així que, amb les motxilles plenes d’il·lusió, ganes i energia, la Sílvia, el Joan, el Jack, el Jesús i jo vam reservar una nit en un apartament al centre de Tarragona, que ens serviria com a campament base per descansar després de les llargues hores de rodatge.

… va ser la primera vegada que fèiem una trobada de cap de setmana, no només per fer feina, sinó també, i sobretot, per coneixe’ns més bé entre nosaltres.

Un cop desenfundats el micro i la càmera, vam recórrer la Rambla Nova amunt i avall diverses vegades per caçar entrevistats. Volíem posar a prova el seu coneixement sobre la llengua catalana a partir de 8 preguntes:

1. On es parla el català?

2. Quants parlants té?

3. El català és una llengua minoritària?

4. El català es pot aprendre fora de Catalunya? On?

5. De quin segle són els primers textos coneguts fins ara en llengua catalana?

6. Quina posició ocupa la versió catalana de la Wikipedia, respecte a la resta de versions idiomàtiques, pel que fa al nombre d’articles?

7. Coneixes cap youtuber o creador de contingut en català?

8. Per què és especial el domini .cat?

Si voleu saber-ne les respostes, només cal que mireu el vídeo! Així, a més a més, podreu gaudir de les vistes del Balcó del Mediterrani, l’amfiteatre romà, la Rambla Nova i altres espais de la ciutat.

Per últim, voldria recordar i agrair la participació del Jack en aquest vídeo. Aleshores, ell vivia a Tarragona, i és una persona amb tanta curiositat i interès pels llocs i les persones, que durant tot el dia ens va estar explicant anècdotes i dades sobre diferents edificis i racons de la ciutat. A més, el Jack va continuar col·laborant amb l’equip com a traductor durant un bon temps. Qui sap si mai el tornareu a veure en un dels nostres vídeos! 😉

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *