Home>>Easy Catalan>>62: Parlem amb la Jess de Llenguaferits
Easy CatalanPòdcast

62: Parlem amb la Jess de Llenguaferits

Notes del programa

Avui entrevistem la Jess, membre del projecte Llenguaferits. Ella ve del nord de França, però fa anys que viu aquí, i ara es dedica a divulgar coneixement sobre llengües i sobre el català. Escolteu-la, que el seu entusiasme s’encomana!

Llenguaferits

Transcripció

Sílvia:
[0:17] Ei, Andreu!

Andreu:
[0:18] Ei, Sílvia! Com va això?

Sílvia:
[0:20] Anem fent, i tu?

Andreu:
[0:21] Anem fent, anem fent. Hi ha marge de millora, sempre. Bé, jo últimament he de dir que he dormit poc, gràcies a o per culpa del veí de sota.

Sílvia:
[0:31] Una altra vegada?!

Andreu:
[0:33] Altra vegada, altra vegada, sí, sí, sí. [No pot ser!] Però bé, t’actualitzo sobre el tema. Vam fer una reunió de veïns en què vam parlar del problema, vam acordar una sèrie de mesures i, pel que sé, al veí ja li han caigut dos multes de 300 euros.

Sílvia:
[0:49] A veure, a veure. A veure si al final desisteix i deixa de posar la música a hores intempestives.

Andreu:
[0:58] De veritat que és un malson i esperem que algun dia s’acabi. Però bé, de moment intentarem resoldre-ho de manera civilitzada. Però aquest no és el tema d’avui. Avui, en aquest episodi, que és l’últim del mes, hem volgut convidar una persona.

Sílvia:
[1:26] Una llenguaferida! Hola, Jess!

Jess:
[1:27] Hola! Hola! Bona tarda! Com esteu? [Molt bé!] [Què tal, Jess?] Bé, jo tinc una miqueta de son, també, però no… no ha estat per tema dels veïns, eh?, vull dir que a vegades passa, perquè entre la feina, entre tots els projectes, entre la setmana que es va acabant, doncs… doncs això, no? I perquè estem entre nosaltres, es pot dir, perquè és un moment de… de relax, també, de moltes ganes de… de ser amb vosaltres. O sigui que moltes gràcies!

Andreu:
[1:50] Molt contents que siguis aquí, però abans que res, hem de contextualitzar. La Sílvia ha dit “una llenguaferida”. Què és una “llenguaferida”?

Jess:
[1:58] Clar, és una llengua ferida. Clar, és una molt bona pregunta. De fet, llenguaferit és com un lletraferit, no? Llavors, un lletraferit és un amant de la lletra, de les lletres, i per tant jo soc una llenguaferida, com vosaltres, soc una amant de les llengües en general i del català en particular. O sigui que ja nosaltres tres ja som uns llenguaferits, uns amants de les llengües.

Andreu:
[2:24] M’encanta la paraula, tot i que no m’agrada sentir-me ferit, no?, però bé, la paraula en si és… és bonica. [És passional, això és passional.] És passional, exacte. Clar, t’hem convidat perquè et vam conèixer a finals d’any, a finals de l’any passat, que vam coincidir en una jornada a la Pompeu Fabra, a la universitat, en què feien una sèrie de… de conferències sobre l’ensenyament de català, i ens van convidar a tu i el teu projecte i a nosaltres a parlar, doncs, del que fem i del contingut que creem, no? Aleshores, el teu projecte es diu així, es diu Llenguaferits. Ens pots explicar en què consisteix, qui sou i com va néixer aquest projecte?

[…]

 

1 (1)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *