Una cosa que ens agrada als catalans, com és ben sabut, és el menjar. Des de la cuina tradicional fins als restaurants amb estrella Michelin, som internacionalment reconeguts pel nostre bon paladar. En aquest vídeo som a Girona, una ciutat que representa aquest amor per la gastronomia, pels seus plats típics de mar i muntanya i perquè acull el famosíssim i reconegudíssim Celler de Can Roca. I, a Girona, què millor que parlar… del menjar que odien els catalans?
Des de la cuina tradicional fins als restaurants amb estrella Michelin, som internacionalment reconeguts pel nostre bon paladar.
Amb aquesta premissa tan original, l’equip d’Easy Catalan entrevista gent pel carrer. Ja sigui per traumes d’infantesa del menjador de l’escola o per les textures o olors d’alguns productes i plats, tothom té la seva raó per tenir un menjar a la llista negra.
A l’episodi 45 del pòdcast d’Easy Catalan, l’Andreu i la Sílvia confessen quins tipus de menjar no suporten. L’Andreu, per exemple, no pot ni veure els plats fets amb òrgans d’animals. A la Sílvia, per la seva banda, no li agrada gens quan es combina el dolç i el salat. Escolteu-lo si voleu saber-ne les raons!
Alguns dels productes i plats que odien els participants del vídeo són:
- carxofa
- mandonguilles
- espinacs
- ous
- espàrrecs
- meló
- pebrot vermell
- fetge
- síndria
- bleda
- cargols
- ensalada
- coliflor
Jo no m’havia parat mai a pensar quin és el menjar que més odio, però després de mirar el vídeo m’he posat a reflexionar. És clar que, com que soc vegetariana, no hi ha cap producte ni plat amb carn que em faci gaire goig, però si us soc sincera, el que realment odio de debò són les crispetes dolces. Em semblen una porqueria! Mira que les salades són bones… En fi, si mai em convideu al cinema, ja sabeu què heu d’evitar oferir-me si no em voleu veure enrabiada.
Apa, fins aviat!
Amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.