Home>>Easy Catalan>>Quin és el millor regal que t’han fet mai? | Easy Catalan 33
Easy CatalanVídeos

Quin és el millor regal que t’han fet mai? | Easy Catalan 33

La Nuria ens porta un nou vídeo des del País Valencià, aquesta vegada parlant d’un tema que a tots ens fa anar de cap cada Nadal: els regals!

Personalment, m’agrada molt més fer regals que rebre’n. Mai no sé quina cara posar quan en desembolico un! En canvi, m’encanta pensar què li agrada a l’altra persona, fer recerca, comprar al petit comerç i fer-me la interessant quan ja el tinc comprat i encara queden setmanes per donar-lo!

Als Països Catalans tenim moltes ocasions per fer regals, tot i que depenen molt de les tradicions familiars. Per exemple, hi ha cases on se celebren els aniversaris amb festes ben grosses i fent molts regals i, en canvi, n’hi ha d’altres que simplement bufen les espelmes del pastís. També hi ha qui celebra els sants, fins i tot amb regals.

Una de les ocasions més assenyalades, com surt al vídeo, és el Dia de Reis. Els Reis o Reixos d’Orient són unes figures màgiques, originàries de la tradició cristiana, que porten regals cada 6 de gener. Els nens i nenes els escriuen cartes per demanar-los les joguines que volen i ells arriben amb els seus camells i patges per fer realitat els seus desitjos. La nit de Reis sempre ha estat la meva nit preferida de l’any! Una altra tradició catalana per fer i rebre regals és la del tió, que t’expliquem aquí.

Amb els meus amics, com que som una colla ben gran, per no haver-nos de fer tants regals, fem l’amic invisible. Es tracta d’un joc entre amics o familiars, en què cadascú ha de fer un regal a una persona que ha estat assignada per sorteig, però sense saber qui és l’amic invisible fins que obren el regal. Aquesta tradició és una manera molt divertida de passar temps amb la família i amics durant les festes de Nadal.

Amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *