Home>>Catalannets>>Què faries si fossis ric? | Easy Catalan 88
CatalannetsEasy CatalanVídeos

Què faries si fossis ric? | Easy Catalan 88

Ei, què tal? Com van les vacances de Nadal? A algú li ha tocat la Grossa de cap d’Any i ara és milionari? La Marta i la Sílvia van preguntar a la gent de Mollerussa què farien si fossin rics. Malgrat que al principi tots els entrevistats es mostraven humils, generosos i solidaris, a poc a poc, descobrim els seus desitjos més amagats gràcies a l’habilitat de les entrevistadores. Si voleu saber-los, no us perdeu el vídeo! 

A banda d’això, aquest vídeo és d’allò més útil per aprendre a expressar suposicions en català. Per a fer-ho,  normalment utilitzem el verb en el temps condicional. La frase que formem té dues parts: una part introduïda per un si, que introdueix la condició en temps imperfet, i una segona part que comença amb el verb en temps condicional on expressem la suposició. 

Per exemple: 

Imperfet 

Condicional 

Si fos ric

viuria millor

Cal dir que aquestes parts també es poden invertir sense alterar el sentit de la frase: 

Condicional 

Imperfet 

Viuria millor 

si fos ric.

I ara que ja saps com expressar suposicions en català, tu què faries si fossis ric? Donaries una part dels diners? Continuaries treballant? Et compraries una mansió? Potser tindries un cotxe nou? Viatjaries pel món sense parar? Explica-ho als comentaris! 

1 (1)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *