Home>>Easy Catalan>>Per què els russos aprenen català? | Easy Catalan 16
Easy CatalanVídeos

Per què els russos aprenen català? | Easy Catalan 16

Sabíeu que a Rússia es pot aprendre català? Doncs sí, sí que es pot! A banda de poder-ho fer autònomament des de qualsevol lloc fent servir els vídeos i el pòdcast d’Easy Catalan (he he), es poden fer classes de llengua i cultura catalanes a les universitats estatals de Sant Petersburg i Moscou, les dues capitals del país eslau.

Aquest va ser el primer vídeo que vam fer en col·laboració amb estudiants de català a l’estranger. Per poder-lo fer, vam contactar, entre d’altres, amb l’Arnau Barios, el lector de català encarregat d’impartir classes a Sant Petersburg, per demanar-li que fes arribar als seus alumnes les preguntes en qüestió i unes quantes instruccions tècniques perquè sabessin com gravar-se.

Un cop resolts els dubtes i les dificultats tècniques, vam rebre els vídeos autoproduïts pels diferents estudiants, i quina sorpresa ens vam endur en veure com de bé que parlaven en català! A mi, personalment, em va fer molta gràcia sentir com bona part d’ells (o elles, ja que la majoria d’alumnes eren noies) tenien accent nord-occidental. És clar, l’Arnau és de Balaguer, a prop de Lleida! 😀

Penso que el resultat del vídeo va ser molt bo, perquè ens mostra què hi ha en comú entre les cultures catalana i russa, com ara la passió pels bolets, o bé quines són les tradicions catalanes que són més estranyes o particulars des de la perspectiva d’un rus (no cal posar-ne exemples, tots les tenim en ment, oi?).

Després d’aquest vídeo, vam produir aquest altre del mateix tipus, però amb aprenents dels Estats Units. Doneu-hi una ullada, que segur que us sorprendrà!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *