Home>>Easy Catalan>>Les interjeccions més freqüents en català | Easy Catalan 20
Easy CatalanVídeos

Les interjeccions més freqüents en català | Easy Catalan 20

Uep! Com va?

Oi que, quan aprenem una llengua, volem que el que diem soni natural? I eh que la gramàtica, el vocabulari i la pronúncia no ho són tot, per assolir aquesta fluïdesa que tant anhelem? Veieu per on vaig, no?

Exacte, hi ha un tipus de paraules molt curtes que ens ajuden a expressar sentiments o donar un matís concret a allò que diem. Són les interjeccions. N’hi ha per saludar o cridar algú, per avisar o prevenir, per expressar sorpresa o altres sentiments i emocions, com el fàstic, l’admiració, la indecisió, el desacord, el dolor… i també n’hi ha de confirmació, que serveixen per demanar subtilment a l’altra persona si està d’acord o confirma allò que hem dit.

En aquest vídeo us n’expliquem les principals, així com alguna de més regional, i us en posem exemples perquè pugueu aprendre a fer-les servir. A més a més, si us interessa molt aquest tema, fa poc vaig descobrir un llibre que recull aquestes i moltes més interjeccions i en dona els equivalents en castellà, anglès i francès. Es tracta del Diccionari d’onomatopeies i altres interjeccions, de Manel Riera-Eures.

Apa, doncs! Si voleu guanyar naturalitat i fer que el vostre català soni més genuí, només heu de mirar aquest vídeo i escollir alguna onomatopeia que us agradi o que cregueu que podeu arribar a incorporar en el vostre vocabulari fàcilment.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *