Mirar aquest vídeo és com quan mires reels d’Instagram i t’apareixen tot de receptes que fan una pinta espectacular, te les guardes en algun lloc pensant que les faràs a casa i al final n’acabes fent una o dues a tot estirar. No us passa? A mi, sempre, però continuo mirant receptes, ni que sigui per veure com cuina l’altra gent i agafar idees.
On vull anar a parar és que, quan hi ha tantes opcions, triar és molt difícil. I en el cas dels restaurants, òbviament, la butxaca també hi té molt a dir. En el meu cas, ara farà sis anys que visc al barri de Gràcia de Barcelona, on hi ha restaurants de tota mena: a menys de 100 metres de casa tinc restaurants de cuina tradicional catalana, però també de sushi, de pizza, hamburgueseries, llocs de ramen, de cuina libanesa, mexicana, de cuina vegana…
Pràcticament, cada dia descobreixo algun bar o restaurant nou, i quan surto a menjar a fora intento sempre de no repetir, si no és que es tracta d’un dels meus restaurants preferits de Barcelona. Voleu saber quins són? Vinga, us en diré alguns del meu barri:
– La Panxa del Bisbe: cuina tradicional catalana amb un toc modern, sense perdre l’essència. Tenen cervesa de producció pròpia. Preu: 20-30 €
– Salero: fusió de cuina mediterrània i cuina asiàtica. El local té un aire retro molt xulo i una il·luminació molt acollidora. Preu: 15-30 €
– Goog Shit: un lloc de kebaps vegans, en format durum i kebap, i com a proteïna hi ha seitan, heura i tempeh. Simplement deliciosos. Preu: 8-9 €
– Arrosseria Xàtiva: el nom ho diu tot i l’experiència et deixa sense paraules. Si voleu un arròs com cal, aneu-hi. Preu: 30-50 €
– Gallo Santo: restaurant vegà de cuina mexicana. Espectacular. Val la pena anar-hi fins i tot si sou carnívors i no us interessa la cuina vegana. Preu: 20-30 €
– Puigmartí: bar i vermuteria on fan plats i tapes d’allò més bones. Preu: 10-20 €
Apa, doncs, bon profit!