Us portem un vídeo per llepar-vos els dits, i mai més ben dit! El Matthew ens convida a menjar aquest arròs tan adient per als mesos de fred en què ens trobem. Heu vist quina traça que té?
Si esteu fent salivera, no patiu, que aquí teniu la recepta per fer l’arròs de muntanya a casa:
Arròs de muntanya
L’arròs de muntanya és un plat tradicional català molt característic dels mesos més freds i humits de l’any, ja que és un plat de cullera fet, entre altres coses, amb bolets, un ingredient de temporada molt preuat.
Ingredients
– 3 o 4 tomàquets
– 1 pebrot verd
– 2 cebes
– grans d’all
– varietat de bolets
– 2 litres de brou
– carn de nyora (si no en tens no passa res)
– arròs (100 gr per persona)
– cansalada (1 tira per persona)
– costella de porc
– farigola
– romaní
– pebre vermell
– pebre negre
– oli
Instruccions
1. Neteja i pica les cebes i el pebrot verd.
2. Aixafa l’all.
3. Treu la cotna de la cansalada i talla-la a trossets de la mida d’un dit gros. I talla les costelles en trossos petits. Si vols, les pots desossar.
4. Sofregeix la carn a foc alt. Tira-hi l’all i salpebra-la. Volem que quedi daurada, així que no s’ha de remenar gaire. Un cop daurat per una banda, gira el tall de carn fins que estigui completament daurat.
5. Amb la mateixa paella de la carn, un cop retirada, sofregeix la verdura i afegeix-hi un pessic de sal.
6. A mesura que la verdura quedi sense líquid, ves afegint-hi el caldo a poc a poc, i quan se’l begui afegeix-ne més fins que les verdures tinguin un color ben fosc.
7. Ratlla el tomàquet i afegeix-lo a la paella. Remena fins que se n’evapori el suc.
8. Afegeix dues culleradetes de carn de nyora.
9. Tira els bolets a la paella i continua remenant. També pots afegir les herbes i les espècies.
10. Afegeix-hi la carn. No t’oblidis del suc que hagi deixat al plat.
11. Tira-hi l’arròs i ves afegint-hi el brou a poc a poc.
12. Deixa-ho bullir tot uns 10-15 minuts i ja podràs gaudir del teu arròs de muntanya.
Si t’ha tens cap dubte, mira el vídeo, que allà està tot molt ben explicat!