Home>>Easy Catalan>>Com és la teva rutina? | Super Easy Catalan 19
Easy CatalanVídeos

Com és la teva rutina? | Super Easy Catalan 19

Tornem amb un nou Super Easy, la sèrie de vídeos que ens ensenyen els aspectes més bàsics del català. En aquesta ocasió, coneixem el vocabulari de la rutina de cada a dia, els horaris, les tasques de casa… i, si us agrada xafardejar la vida dels altres, podeu veure casa meva i el coworking on treballo!

Aquest és un dels vídeos que més il·lusió m’ha fet gravar. A banda de poder-lo ambientar en el meu espai del dia a dia i a Reus, la meva ciutat, també vam entrevistar moltes persones del meu entorn, companys, amics i familiars. Fins i tot hi surt la meva parella! Si voleu saber qui és, heu de mirar el vídeo fins al final. 🙂 Moltes gràcies a tots els participants, ens ho vau fer molt fàcil!

Un aspecte interessant d’aquest vídeo és que hi trobem molts verbs reflexius. Aquests verbs són els que sempre van acompanyats d’un pronom personal feble, generalment perquè l’acció que descriuen recau sobre el mateix subjecte. És a dir, que la persona que fa l’acció també és qui la rep.

Aquests són alguns dels verbs que hi apareixen:

 

llevar-se

aixecar-se

dutxar-se

rentar-se

raspallar-se

 

I, si els posem en context, veureu com sempre porten el pronom:

 

Vosaltres us lleveu a les vuit?

No m’agrada aixecar-me tan d’hora.

Tu et dutxes cada matí?

Nosaltres ens rentem bé les dents.

L’Aleida es raspalla els cabells.

 

Espero que sortir despentinada i en pijama al vídeo hagi valgut la pena per fer-vos aprendre moltes coses noves en aquest Super Easy sobre la rutina!

1 (1)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *