Home>>Easy Catalan>>9: Entrevistem la Couch Polyglot
Easy CatalanPòdcast

9: Entrevistem la Couch Polyglot

Notes del programa

La que probablement és la poliglota catalana més coneguda a YouTube, la Laura, ens dona alguns consells per a aprendre llengües en el dia a dia, per compte propi i de manera relaxada, i ens dona algunes claus per a evitar els errors més freqüents.

L’expressió de la setmana

  • fent i desfent aprèn l’aprenent (dita popular)

Significat: L’aprenentatge no és una línia recta ascendent, sinó que pot tenir retrocessos i pauses. A més, l’error forma part de l’aprenentatge.

Easy Catalan recomana

Transcripció

Andreu:
Hola a tothom! Jo soc l’Andreu i aquest és el podcast d’Easy Catalan. Avui la Sílvia no ens ha pogut acompanyar, però no patiu, que no us faré un monòleg. Avui hem convidat una persona que fa temps que seguim a les xarxes i a YouTube i que ens fa molta il·lusió de tenir aquí. En l’episodi 4 vam entrevistar una poliglota estatunidenca, la Brianna, i en l’episodi 5 vam parlar del Kenny, un noi belga apassionat per les llengües i que en aquests moments està centrat en l’estudi del català. I és que de poliglots a les xarxes en podem trobar molts i de tots els racons del món, pràcticament, però avui hem convidat la que probablement és la poliglota catalana més coneguda actualment a internet, la Couch Polyglot! Hola, Laura!

Laura:
Hola, Andreu! Moltes gràcies per haver-me convidat.

Andreu:
A tu per venir! Com estàs?

Laura:
Molt bé, molt bé, perfecte! Tu com estàs?

Andreu:
Molt bé! Content de tenir-te (aquí) i de poder coneixe’t una mica més.

Laura:
Que bé! Gràcies!

Andreu:
Escolta, en el teu canal hi podem trobar algunes entrevistes que has fet a d’altres aprenents de llengua, però avui seràs tu l’entrevistada, perquè tenim ganes de coneixe’t més a fons. Preparada?

Laura:
Perfecte! Ui ui ui! Sí, i tant!

Andreu:
Molt bé, doncs som-hi! A veure, el teu canal es diu Couch Polyglot i el teu eslògan o lema és “Free language lessons for a better world“. És a dir, més que professora, et presentes com a coach, no? Com una entrenadora en l’àmbit de l’aprenentatge de llengües. És això?

Laura:
Molta gent això ho confon, perquè de fet, sí, molta gent es pensava que jo em volia dir coach, però en realitat és couch, o sigui, el sofà.

Andreu:
Ah, d’acord!

Laura:
Sí, però no et preocupis, perquè un parell de persones ja m’havien dit: escolta, saps que això s’escriu diferent?, que no s’escriu amb u? I jo: no, no, és que ja era expressament. O sigui, el tema del couch és aprendre sense estrès, aprendre de manera relaxada i també aprendre des de casa. Perquè jo, per exemple, el rus l’he après sense haver estat mai a Rússia, per exemple. O l’italià… O sigui, jo he estat moltes vegades a Itàlia, però ara fa un any que estic aprenent italià i no he hagut d’anar a Itàlia per aprendre aquesta llengua. Llavors aquesta és una mica la idea, o sigui, aprendre de manera relaxada i des de casa, diguem-ne.

Andreu:
Aaah, d’acord! Saps que no hi havia caigut? I és veritat que, clar, no és coach, sinó que és couch.

Laura:
Sí, exacte.

Andreu:
No hi havia caigut. Però clar, com que tens vídeos en què dones consells per aprendre llengües i parles de la teva experiència i fas una mica com d’assessora, no?, en aquest sentit, perquè dones molts consells i… doncs vaig fer aquesta associació. D’acord, d’acord.

Laura:
Clar, no, no, no et preocupis, o sigui, no ets el primer que m’ho diu. I res, llavors una mica la idea és això: jo, des de casa meva, des del meu sofà, dono consells i explico com és la meva experiència aprenent idiomes i també… No ho sé, és que va començar tot molt així, de manera espontània, tampoc vaig… No tenia un pla molt pensat de dir: durant aquest any faré això, això i això. Va anar sorgint, diguem-ne.

Andreu:
D’acord. Va sorgir durant la pandèmia o abans?

[…]

Amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *