Home>>Easy Catalan>>20: Celebreu el Nadal?
Easy CatalanPòdcast

20: Celebreu el Nadal?

Notes del programa

Deixem enrere un any ben intens, en què hem ampliat l’equip, hem augmentat la producció de vídeos, hem col·laborat amb altres youtubers, hem fet 4 directes… i hem començat un pòdcast! Moltes gràcies a tots els que ens seguiu i escolteu, i molt bones festes!

 

L’expressió de la setmana

1) Bones festes!
2) Bon Nadal!
3) Bon any nou! / Bon any! / Feliç any nou! 

Easy Catalan recomana

Transcripció

Andreu:
[0:13] Ho ho!

Sílvia:
[0:14] Hola, Andreu!

Andreu:
[0:17] Hola!

Sílvia:
[0:18] Ja estàs en plenes festes, eh?

Andreu:
[0:21] Gairebé, gairebé. Tot i que jo no soc de celebrar el Pare Noel, la veritat. No sé si a casa teva el feu…

Sílvia:
[0:28] No. No, no, no. No. Celebrem el tió, els Reis… Tot això sí, però el Pare Noel no.

Andreu:
[0:33] Sí, a casa meva igual. Celebrem Nadal, Sant Esteve, que és el dia següent, Cap d’Any, però això es fa més amb els amics, no? [Sí.] I després, Reis.

Sílvia:
[0:39] Exacte. Sí, el mateix, el mateix, a casa.

Andreu:
[0:46] Sí, sí… Però sí que és veritat que tinc molts amics que celebren el Pare Noel, també. I fan el tronc de Nadal i el Pare Noel. [Ah, sí?] Sí. Jo ho trobo excessiu, no?, perquè al final són molts regals.

Sílvia:
[0:58] Sí, jo penso que ja són massa ara, imagina’t amb més…

Andreu:
[1:02] Sí, sí. I bé, què, com va, Sílvia? Que has fet aquests últims dies?

Sílvia:
[1:05] Doncs… mira, no gaire res. Vull dir, gaire res diferent del normal. Però una cosa sí que estem preparant, amb la Sònia, que ja la coneixeu tots. Amb la Sònia estem preparant per fer… GIFs, o sigui, com paraules o imatges en moviment per poder penjar més emoticones i més GIFs en les stories, en les històries d’Instagram i també perquè ho pugui fer servir gent que vulgui fer servir aquestes emoticones en català, perquè la veritat és que n’hi ha molt poques i hem pensat que pot ser una cosa bona per a tothom.

Andreu:
[1:37] Ah, que bé! I ja en tenim alguns disponibles, o què?

Sílvia:
[1:41] No, perquè… o sigui, primer s’han de fer, que és bastanta feina, i una vegada estiguin fetes, llavors hi ha un programa que t’ha de reconèixer que no ets cap hater o que no ets ningú dolent, i un cop t’han reconegut, llavors tothom té accés als GIFs que has preparat. Llavors, el procés és una mica més llarg del previst, però no passa res.

Andreu:
[2:07] Ah, molt bé. Doncs vaig veure que fa poc va sortir una iniciativa a Twitter, que es diu GIFs en català, si no m’equivoco, i que també fan… o sigui, precisament això, no?, perquè s’han adonat que falten molts GIFs en català i que cal fer-ne. Llavors, és un noi que és català i viu a l’estranger, no sé si als Països Baixos o per allà, però és molt activista per la llengua i ara creat aquest projecte. Aleshores, mira, doncs també seran altres GIFs que podrem difondre nosaltres, no?

Sílvia:
[2:39] Ah, molt bé, doncs no ho coneixia. Ho buscaré, també.

Andreu:
[2:41] Sí, i l’han entrevistat a la ràdio i tot, i jo, de fet, vaig demanar-los, o vaig demanar-li, un GIF, que és de… el de la Calduch, l’àvia del Merlí, ai del fill del Merlí, de la sèrie, que no sé si ho recordes, o no sé si has vist la sèrie, però té una frase molt típica que és puja aquí, que veuràs Canterbury, ensenyant el dit… ensenyant el dit del mig, no? Llavors, era una frase molt mítica de la Calduch, i jo el necessitava, aquest GIF, era molt necessari.

Sílvia:
[3:16] Per això, que necessitem aquests GIFs en català, és veritat.

[…]

Amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *