Home>>Easy Catalan>>16: Quines anècdotes has viscut compartint pis?
Easy CatalanPòdcast

16: Quines anècdotes has viscut compartint pis?

Notes del programa

La majoria de nosaltres compartim habitatge, ja sigui amb la família, amics, companys d’universitat, amb la parella o amb complets desconeguts. Sigui com sigui, la convivència és sempre un assumpte delicat i pot ser gratificant i frustrant a parts iguals. Avui recordem algunes de les nostres millors anècdotes en pisos d’estudiants. Som-hi!

  •  
  • la confiança fa fàstic (es diu quan algú abusa de la nostra confiança i es pren la llibertat de dir o fer alguna cosa que en altres circumstàncies consideraríem inacceptable)
  • no és més net qui més neteja, sinó qui menys embruta
  •  

Easy Catalan recomana

Webs per trobar pis/habitació

Sílvia:
[0:13] Hola, Andreu!

Andreu:
[0:14] Hola, Sílvia! Com estàs?

Sílvia:
[0:16] Bé, i tu?

Andreu:
[0:17] Molt bé, amb energia per parlar avui, una estona, del tema que tenim preparat.

Sílvia:
[0:23] Molt bé, molt bé.

Andreu:
[0:25] Que encara no direm… Que encara no direm, perquè primer de tot hi ha algunes coses que volem comentar, i és que fins ara podíeu escoltar el podcast en moltes aplicacions de podcàsting, per exemple, doncs, Google Podcasts, Apple Podcasts, no?, també a Spotify, a Pocket Casts i moltes altres, però ara també teniu disponible el podcast a iVoox, que és una de les principals aplicacions de podcàsting, no? I, també, aviat estaran disponibles tots els episodis a YouTube. Ja us en donarem més detalls, però serà una opció més que tindreu disponible per escoltar tots els episodis. [Ueee!] Això com a com a primera novetat, i com a segona cosa, recordes, Sílvia, que en l’episodi dels mots, no?, de les paraules particulars del català, vaig fer una crida…?

Sílvia:
[1:13] Al principi, preciosa. Me’n recordo.

Andreu:
[1:18] Exacte, vaig fer una crida perquè la gent s’animi a escriure’ns, a enviar-nos àudios per explicar-nos les seves històries relacionades amb el català, no? I, doncs, per fi hi ha hagut una persona que ens ha escrit.

Sílvia:
[1:32] Per fi, no?

Andreu:
[1:35] És que sou molt tímids, eh? Ens heu d’escriure! Tu que ens estàs escoltant, si ho has pensat per un moment, si per un moment has pensat “ai, els hi podria escriure”… Fes-ho!

Sílvia:
[1:45] No pensis “ja ho faré després”.

Andreu:
[1:49] Exacte. Fes-ho ara. Atura el podcast, obre qualsevol xarxa social i escriu-nos o envia’ns un àudio.

Sílvia:
[1:58] I qui ens ha escrit? Qui ens ha escrit?

Andreu:
[2:01] Això, ens ha escrit el Bernardo des de l’Argentina. Diu: “Benvolguts Sílvia i Andreu, us escriu el Bernardo Latini i us escolto des de l’Argentina. Soc compositor i director de corals. He pres contacte amb la vostra llengua perquè he sigut durant onze anys director de la coral del Casal Català de la meva ciutat, La Plata”.

Sílvia:
[2:25] Ho veus? Ho veus? En l’episodi passat ho vaig explicar, que a l’Argentina hi ha una comunitat molt gran. Continuem, continuem, perdó.

Andreu:
[2:31] Sí, sí, vas explicar que hi ha a la comunitat de catalans més important, no, fora? És a dir, a l’estranger?

Sílvia:
[2:38] Sí, exacte.

Andreu:
[2:39] Be, diu: “D’aquesta activitat, de la coral del Casal Català, he conegut la vostra música popular, especialment la música coral”. Diu: “El temps i la bona gent catalana m’ha portat a voler estudiar el català, i encara continuo. I a més a més, he fet diversos viatges a Catalunya. El darrer ha sigut una estada d’estudis continuats en composició a l’ESMUC, a Barcelona”. L’ESMUC és l’Escola Superior de Música de Catalunya, no?, que és una escola, doncs, de prestigi de música de Catalunya. [Exacte.] Bé, i acaba el missatge dient: “Cada episodi vostre és una nova oportunitat per continuar practicant el meu català i aprenent costums i aspectes importants de la vostra cultura. Un plaer i enhorabona per la vostra feina”.

Sílvia:
[3:26] Oooi, moltes gràcies, Bernardo!

[…]

Amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *