Home>>Catalannets>>L’Associació Catalannets impulsa el projecte “Llengut”

Sabíeu que l’idioma islandès té fins a 16 sons vocàlics? Coneixíeu l’origen de la paraula treballar, que ve del llatí i significa ‘turmentar’? I que al Pallars els enamorats es fan potxons i no petons?

Aquestes són algunes de les més de 1.200 preguntes que conformen Llengut, un joc pioner en la divulgació de la diversitat lingüística. L’han creat els traductors Andreu Monfà Banyeres i Patrícia Ortin Prades, amb l’objectiu de fomentar l’ús del català, així com les seves particularitats i curiositats i les de la resta d’idiomes del món.

El projecte ha nascut com a campanya a les xarxes socials (Instagram i X), on cada dia es publica una pregunta d’una de les sis categories: Història, Diccionaris, Geolingüística, Entreteniment, Gramàtica i Traducció. Si voleu aprendre tot de curiositats lingüístiques, no dubteu a fer un follow als perfils de @eljocllengut!

A més a més, el projecte és també un aposta pels jocs de taula, una modalitat que va repuntar en vendes al nostre país durant la pandèmia i on predomina el castellà. Perfils com la Filòloga de Guàrdia, Daily Catalan, Pau Vidal, Míriam Martín Lloret o Anna Rosich s’han fet ressò d’aquest joc a les seves xarxes socials, compartint-lo així amb els seus entorns digitals.

També n’han parlat mitjans digitals com ara Diari de Balears, La Veu del País Valencià, Diari de la Llengua, Nació Digital i ana gaming, i fins i tot s’ha pogut mostrar el projecte a través del programa Fet a Mida del canal La Xarxa i del programa Fabricació Pròpia de Ràdio Estel (emissió de les 16 h del 19 de gener).

El projecte Llengut (adjectiu que significa ‘que té molta llengua’) s’estructura en un format semblant al del conegut Trivial Pursuit. Les preguntes es divideixen en sis categories i inclouen qüestions relacionades amb l’etimologia, curiositats gramaticals i lèxiques, l’ortografia i els falsos amics, entre molts d’altres.

La iniciativa l’ha impulsat l’Associació Catalannets, que es dedica a fomentar l’ús del català en diferents àmbits per mitjà de contingut entretingut i de qualitat, publicat principalment a través de les xarxes socials.

Si voleu saber més coses sobre el projecte, podeu consultar el web www.eljocllengut.cat o bé escriure a info@eljocllengut.cat.

 

Aquest projecte ha comptat amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *