Fa uns dies la Sílvia i el Joan van assistir a un acte que organitzava la Federació Internacional d’Entitats Catalanes (FIEC) i tot d’una, una periodista es va acostar al Joan per preguntar-li coses sobre el projecte. El resultat va ser aquesta entrevista, que el 26 de març van publicar a la revista digital Exterior, i que us recomano que llegiu.
El Joan va explicar com va sorgir Easy Catalan i una mica de l’objectiu i la trajectòria del projecte durant aquests sis anys. Des que es va publicar el primer vídeo fins a l’actualitat, han passat moltes coses que han fet que el projecte d’Easy Catalan no deixi de créixer.
Actualment, el projecte compta amb 23.000 subscriptors al canal de YouTube i, a banda de produir un pòdcast i un vídeo setmanal, també ofereix opcions formatives en línia, des de classes particulars a classes en grups reduïts o bé una línia de cursos d’autoaprenentatge. Amb això el projecte vol cobrir tots els nivells d’aprenentatge de la llengua i vol continuar impulsant i visibilitzant el català a les xarxes socials.
Easy Catalan forma part d’un projecte internacional més gran, Easy Languages, i es va originar quan el 2019 la Sílvia, seguidora d’Easy German, va veure que oferien suport per a tots aquells que volguessin implementar aquest projecte en les seves llengües d’origen. Va dir-ho al Joan i a l’Andreu i, de mica en mica, van anar creant una xarxa de mecenes i voluntaris que són la base del projecte, sense ells no es podria haver arribat tan lluny, així que des d’aquí moltíssimes gràcies a tots i una gran abraçada!
L’any 2021 es van convertir en una associació sense ànim de lucre, l’Associació Catalannets, que a banda del projecte d’Easy Catalan, també dona suport a altres projectes per a la divulgació de la llengua catalana i ajuda a tots aquells que vulguin crear contingut per a les xarxes socials en català. L’any 2022 l’esforç de l’associació va ser reconegut amb el lliurament del V premi de Llengua Nacional. El Joan explica l’èxit del projecte perquè va dirigit a aprenents de català a partir de l’anglès i el castellà, té en compte totes les variants dialectals de la llengua i promou l’aprenentatge del català col·loquial, uns trets força distintius respecte a les opcions existents. Easy Catalan és conegut en la comunitat internacional, per això el gran repte és que el projecte sigui conegut també a Catalunya.