Home>>Easy Catalan>>Per què els serbis aprenen català? | Easy Catalan 60
Easy CatalanVídeos

Per què els serbis aprenen català? | Easy Catalan 60

En aquest vídeo entrevistem unes quantes estudiants de català a Sèrbia. És una oportunitat única per conèixer de primera mà les diferents perspectives i experiències dels aprenents de català d’aquest país. Els testimonis de les entrevistades ens donen una visió dels reptes i les alegries que han experimentat en el seu aprenentatge del català, i també ens ofereixen una visió única de les curiositats i les relacions entre Catalunya i Sèrbia.

Una de les coses més interessants que esmenten les entrevistades és l’existència de la ciutat de Nova Barcelona a Sèrbia, que és un record històric de les relacions entre les dues regions. Aquesta ciutat, que originalment es deia Barcelona, va ser fundada per colons catalans en el segle XVII, i encara avui dia manté una forta influència catalana en la seva arquitectura i la seva cultura.

A més, en el vídeo ens expliquen que l’origen de la paraula vampir és serbi, i que és un serbianisme adoptat universalment. Així mateix, ens expliquen quina és la seva paraula preferida en català, i algunes de les paraules esmentades són papallona, tendre, lliure, mitjó o ratolí.

En resum, aquest vídeo d’entrevistes és una oportunitat única per aprendre i conèixer més sobre les relacions entre Catalunya i Sèrbia, així com per conèixer les experiències i perspectives dels aprenents de català d’aquest país eslau, així com les curiositats com la ciutat de Nova Barcelona, l’origen de la paraula vampir i les paraules preferides dels entrevistats. Per tant, si vols conèixer més sobre aquest tema, no dubtis a veure el vídeo!

1 (1)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *